AMORE 2022 5. Geleneksel Muğla Multidisipliner Onkolojik
  Araştırmalar Kongresi
 
  5th Annual Muğla Multidisciplinary Oncological Research Congress
  Muğla / Bodrum
  6-9.EKİM,2022
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Muğla / Bodrum
TARİH   6-9.EKİM.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Medikal Onkoloji Derneği
-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   La Blanche Island Resort Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Dalya Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   amorecongress2022.com/tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Bilim İnsanları,

Tüm insanların sosyal, eğitim, ekonomik ve sağlık konularında etkilendiği bir pandemi süreci yaşandı ve hızını azaltsa da bu süreç henüz devam ediyor. Zor bir süreç yaşandı. Tüm bu süreçte belki de insanoğlunun gelecekteki varlığının, sağlıklı bir şekilde sürdürülmesindeki en önemli desteğin ve değerin bilim olduğu bir kez daha anlaşıldı. COVID-19 pandemisinin yoğun bir etki ile hayatımızı esir almış olduğu 2020 yılında “Bilim için, bilim aşkı ile burada herşey gerçek” sloganı ile gönüllerinize yer edinen; Muğla Multidisipliner Onkolojik Araştırmalar Kongresinin 4.sünü yapamamış olduk. Sonraki süreçte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığının desteği ile iki webinar serisi ile AMORE 2021 sizlerle olmaya devam etti. Şimdi yeniden yüz yüze bir araya gelerek, bilimi birlikte paylaşma heyecanını yaşadığımız 5. Geleneksel Muğla Multidisipliner Onkolojik Araştırmalar Kongresi için sizleri davet etme heyecanı içindeyiz.

Ekim 2022 bizlerin bilim aşkı ile yeniden bir araya gelmemizin tarihi olsun! Tüm insanların yaşadığı olumsuz durumları, kansere karşı savaş vererek yaşayan kanser tanılı hastaların daha fazla sıkıntı içerisinde yaşadığı düşünülebilir. Onkoloji alanındaki hızlı gelişmeler pandemi sürecinde de devam etti. Aynı kanser tanılı hastaların takip ve tedavilerinin büyük bir titizlikle devam ettirilmesi gibi.

Bu sefer uluslararası değerli konuşmacıların da yer alacağı bir bilimsel şölen planladık. Ayrıca tıp eğitimi alan ve gelecekte büyük başarılara imza atacak tıp fakültesi öğrencilerimiz için artık gelenekselleşen Tıp ve Sanat (MEDART) sempozyumu da yine program içerisinde yerini almış oldu.

Bu kongremizde kanserli hastaların sistemik tedavilerinde kullanılan anti-kanser ilaçların yan etkilerini ve bunların yönetimini detaylıca irdeleyeceğiz. Tıbbi Onkoloji yan dal araştırma görevlerinin bu konuda bilgi ve tecrübelerini artırmalarına yönelik olacak bir program hazırlandı. Bu kongrenin kanser tanılı hastaların tedavi yan etkileri ile karşılaşan özellikle iç hastalıkları ve aile hekimi branşları olmak üzere diğer disiplinlerdeki hekim ve hemşire meslektaşlarımız için de faydalı olacağı kanısındayız. Çünkü iyi bir yan etki yönetimi anti-kanser ilaçların etkinliğinin temelini oluşturmaktadır. Bu nedenle kanser tanısı olan hastaların yan etki ve kanserleri ile ilgili semptomların yönetimi onların kanserle yaptıkları savaşta öne geçmelerini sağlayacaktır. Multidisipliner bir anlayışın tam olarak işlediği kanser tanılı hastaların tedavi yönetiminde tüm bilim sever insanları bir arada görmekten mutluluk duyacağız.

Unutmayalım ! Ekim 2022’de Bodrumda bilim için bir araya gelelim !


Doç. Dr. Özgür TANRIVERDİ
Kongre Başkanı

Geri