5. Uluslararası Koru Gebelik Doğum ve Lohusalık Kongresi
  
  Bolu
  17-20.ŞUBAT,2022
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Bolu
TARİH   17-20.ŞUBAT.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Doğasında Doğum Derneği
ETKİNLİK MERKEZİ   Bolu Koru Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Eventa Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.gdl2022.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarım,

Sizleri 17-20 Şubat 2022 tarihlerinde Bolu’da yapılacak olan 5. Uluslararası Koru Gebelik Doğum ve Lohusalık Kongresi’ne davet etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum.

Kongremizin çıkış noktası gebelik, doğum, lohusalık konusunda yenidoğan sağlığını kapsayacak şekilde, toplumu olumlayan, tıp disiplinleri ve sosyal alanda mevcut yaklaşımlarımızı daha doğru değerlendirebilmek ve yaşanan sorunlara etkili çözümler üretebilmek adına daha katılımcı ve multidisipliner yorumları odak alan bilimsel çalışmaları paylaşmak, ortak akıl üretmek olmuştur.

Geçtiğimiz yıl 4. Uluslararası Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi siz değerli katılımcıların katkısı ile bilime ve eğitime adanan gönüllülükle başarı içinde gerçekleşmiştir.

Önemli paylaşımların yaşandığı bilimsel oturumlarda, Türkiye’de ve Dünya’da doğumu, artan sezaryen oranları ve topluma etkilerini, fiziksel alan ve personel sorunlarını, hastanelerin sistematik ve simetrik uygulama mekanizmalarında yaşanan aksaklıkları, sağlık personelinin bilgi ve beceri düzeyleri, tutumları, çalışma koşulları, anne-bebek dostu hastane kavramı gibi önemli konuları çok sektörlü ve düzeyli bir işbirliği çerçevesinde paylaşma fırsatı bulduk.

Her yıl zenginleşen bilimsel ve sosyal programı ile 5. Uluslararası Koru Gebelik Doğum ve Lohusalık Kongresi, multidisipliner yaklaşımı sayesinde, sizlere en gelişmiş son bilgiler eşliğinde ulusal ve uluslararası çalışmaları ile alanlarında söz sahibi olan bilim insanları ile tanışmak, öğrenmek, iletişim kurmak için önemli bir fırsat sunacaktır.

“5. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık” Kongremiz için, Doğasında Doğum Derneği ve kongre organizasyonuna destek veren obstetri, perinatoloji, neonatoloji, pediatri, pediatrik nöroloji, genetik ve halk sağlığı disiplinlerinin katkıları ile zengin bir bilimsel program içeriği hazırlanmıştır.

Küresel olarak, sağlık ve sosyal iş gücünün % 70'i, tüm istihdam sektörleri ile kıyaslandığında % 41 iş gücü kadındır. Hemşire ve ebeler küresel sağlık işgücünün % 50'sini oluşturmaktadır. Bu doğrultuda ebelik ve hemşirelik meslekleri, kadın işgücünün önemli bir bölümünü temsil eder. Ayrıca iyileştirilmiş sağlık sonuçlarına ulaşmak için ilk değerlendirme, bakım ve tedavi kalitesinde çok önemli bir yer tutan kıymetli bir mesleğin sahibi Ebe ve Hemşireleri güçlendirmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini (SDG5) gidermenin, ekonomik kalkınmaya (SDG8) katkıda bulunmanın ve diğer Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmanın önemli bir adımı sayılmaktadır. Bu vesile ile diğer kongrelerimizde olduğu gibi bu yıl ayrı bir özen içinde sürekli mesleki gelişim yoluyla etkili kanıta dayalı ebelik ve hemşirelik işgücü gelişimini oluşturma konusunda potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak üzere önce buradan başlamamız gerektiğine vurgu yapacağız. Bu konuda yurtdışından katılım sağlayacak çok önemli ebelik çalışmaları bulunan uzmanlar ile önemli kurslar ve bilimsel konuşmalar kongremizde yer alacaktır.

Beklentimiz etkin liderlik, yönetim ve yönetişimin iyileştirilmesi yönünde gelişimin sağlanmasıdır.

Kongremizin her yıl olduğu gibi sizi unutulmaz anılarla uğurlayacağından hiç şüphem yok. Bunda Bolu Koru Hotels Spa and Convention’in ev sahipliği yapacak olması ayrıcalığını taşıyacaksınız. Kongre Oteli, İstanbul ve Ankara ulaşım aksının tam ortasında, tabiatın kalbi Bolu’da, 2018’de tamamen yenilenmiş 5 yıldızlı hizmet konsepti ve doğayla iç içe, huzur dolu atmosferiyle, muhteşem lokasyonu ile bilimsel çalışmalarımıza ev sahipliği yapacaktır.

Covid 19 salgını ile ilgili olarak mevcut koşullar kongre katılımcılarımızı belirli oranlarda fiziki olarak da ağırlamaya izin vermektedir. Bu koşulları dikkate alarak, salgın süreci ile ilgili olarak herhangi bir kısıtlayıcı değişiklik olmaması durumunda ve sizlerin talepleri doğrultusunda kongremiz “Hibrit” kongre formatında 17-20 Şubat 2022 tarihlerinde Bolu Koru Hotels’de yüz yüze ve aynı zamanda canlı yayınla çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Bu formatla dileyen konuşmacı ve katılımcılarımız yüz yüze, dileyenler online katılım sağlayabileceklerdir.

Sağlık profesyonelleri arasındaki köprüleri güçlendirmeyi ilke edinen ve gelenekselleşme yolunda ilerleyen, zengin ve renkli sosyal programıyla da dikkat çeken kongremizin tüm bu amaçlara, ülkemiz sağlık hizmetlerine ve doğum anlayışına katkı sunmasını diliyorum.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Aydan Biri
Koru Ankara Hastanesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Geri