55. Ulusal Türk Oftalmoloji Kongresi
  
  Antalya / Belek
  3-7.KASIM,2021
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Antalya / Belek
TARİH   3-7.KASIM.2021
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türk Oftalmoloji Derneği
ETKİNLİK MERKEZİ   Sueno Otel Belek
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Global Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.todnet.org/kongre2021/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sevgili Meslektaşlarımız,

55. Ulusal Türk Oftalmoloji Kongresini, 3-7 Kasım 2021 tarihlerinde yurdumuzun incilerinden Antalya’da Sueno Hotel ve Kongre Merkezi, Belek’te yapmayı planlamaktayız. Derneğimizin en büyük bilimsel aktivitesi olan bu toplantıya sizleri Türk Oftalmoloji Derneği Merkez Yönetim Kurulu ve Organizasyon Komitesi adına davet etmekten onur duyuyorum.

Merkez Yönetim Kurulumuz, ülkemizde ve dünyada süregelen pandemi sürecini yakından izlemekte ve koşulların fiziksel toplantıya imkan vermeyeceğine kanaat getirdiği ilk anda toplantıyı sanal kongreye dönüştürmek için ikinci bir planı hazır tutmaktadır. Ancak imkanların elverip çok özlediğimiz fiziksel ortamdaki kongremizi yapabilmek için de umutlarımızı korumakta, olabilecek son dakikaya kadar fiziksel kongre ısrarlarımızı sürdürme konusunda kararlıyız. Fiziksel toplantı yapmanın, özlemlerin giderildiği, dostlukların pekiştirildiği, bilgi alışverişlerinin yapıldığı kısaca aile olduğumuzu bize hatırlatan ortamlar olduğunu hepimiz hatırlıyor ve biliyoruz. Bu güzelliklerin bir miktar da olsa şehir merkezlerinden ziyade tatil köylerinde kongre yapmamıza bağlı olduğunu da yıllardır gözlemlemekteyiz. Bu yıl kongremizin gerçekleşmesini planladığımız Sueno Hotel Kongre Merkezinin mükemmel atmosferinin bizleri bir kez daha bir araya getirip unutamayacağımız güzel günler yaşatacağını ümit etmekteyiz.

Kongremizin tam gün sürecek olan artık geleneksel hale gelen bilim ileri eğitim programları (BİLEP) ile başlaması öngörülmektedir. Bilindiği üzere BİLEP’ler normal toplantı formatları içeriğinde her zaman tartışma fırsatı bulamadığımız ileri düzeydeki bilgileri kapsayan programlar olarak 5 yıldır bilimsel faaliyetlerimiz içinde özel bir yer tutmaktadır. Toplantımızın ana kapsamında her yıl olduğu gibi paneller, kurslar, yuvarlak masa toplantıları, etkileşimli toplantılar, video oturumları, sözlü sunum -poster etkinlikleri, uluslar arası genç oftalmolog oturumları ve endüstri uydu toplantıları yer alacaktır. Ayrıca pratik eğitim alanındaki önemli etkinliklerimizden, beceri aktarım programlarımızın da kongremizin önemli parçalarından biri olmaya devam edeceğini söylemek isterim.

Kongremize renk katacak bir başka unsur, toplantılar sırasında bir çok yabancı konuşmacının sanal olarak katılıp birimlerimizin panel türü etkinliklerine katkıda bulunacak olmalarıdır.

İnanıyorum ki covid-19 pandemi koşullarının hüküm sürdüğü içinde bulunduğumuz bu karanlık dönemde bile, Türk Oftalmolojisi’nin bilimsel gelişimini ve eğitimini sürdürme konusundaki kararlılığı, yapacağımız kongrenin her zaman ortaya çıkan yüksek düzeydeki niteliği ve siz meslektaşlarımızın yoğun katılımı ile sağlanacak niceliği ile bir kez daha tarihe geçecek ve daima anılacaktır. Ulusal kongremizde bir araya gelmek umudu ile,

Sevgilerimle,

Prof. Dr. İzzet CAN
Türk Oftalmoloji Derneği
Genel Başkanı

Geri