2. Uluslararası Emzirme Gerçeği Kongresi
  2nd International Congress of Breastfeeding Reality
  ONLINE
  20-22.MAYIS,2022
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   ONLINE
TARİH   20-22.MAYIS.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   TEMAS Derneği
ETKİNLİK MERKEZİ   ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ   *REKLAM VERİNİZ! info@kongremerkezi.net
ETKİNLİK WEB SAYFASI   emzirmekongresi.com/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Anne Sütü ve Emzirme Dostları;

Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterli beslenme hakkına sahiptir. Emzirme bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. İnsan sütünün bilinen sınırsız özelliği, bileşeni ve faydalarına her geçen gün yenileri eklenmektedir. Bütün bu yeniliklerin bilim insanları ve sağlık profesyonelleriyle paylaşılması ve tartışılması gereklidir. Biz de bu düşünceden yola çıkarak daha önce Ankara’da 30 Eylül-3 Ekim 2019 tarihleri arasında birincisini gerçekleştirdiğimiz “Uluslararası Emzirme Gerçeği Kongresi” nin ikincisini 20-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında “Anne Sütü Muadillerinin Pazarlanması ile ilgili Uluslararası Yasa”nın kabulünün 41. yılı anısına “Mama Kodu” teması ile online olarak gerçekleştirmeyi planladık.

Kongrede tam bir vicdan yasası olan mama kodu ile birlikte, insan sütünün hem kısa hem de uzun vadede anne ve çocuk sağlığını destekleyen, canlı bir gıda, eşsiz bir besin olma özelliklerini bir kez daha vurgulayacak, bilimsel ortamda kanıta dayalı uygulamalar ve güncel verilerle konunun uzmanları tarafından tartışılacaktır. Ayrıca kongremizde Uluslararası uygulamalar, kültürel yaklaşımlar tartışılarak küresel emzirme durumunu da hep beraber gözden geçirebileceğiz.

Kongremiz ile ülkemizde ve dünyada emzirmenin desteklenmesine ve daha iyiye ulaşmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için emzirme konusunda faaliyet gösteren birçok kişi, kurum ve kuruluşu bir araya getirmek için çalışmaktayız. TEMAS Derneği Yönetim Kurulu olarak, “2. Uluslararası Emzirme Gerçeği Kongresi” nde sizleri de aramızda görmeyi umuyor, değerli katkı ve katılımlarınız için şimdiden teşekkür ediyoruz.


Kongre Eş Başkanı
Doç. Dr. Burcu KAYHAN TETİK


Kongre Eş Başkanı
Melek KILIÇ
TEMAS Derneği Genel Başkanı

Geri