6. INCSOS 100. Yılında Evrensel Boyutlarıyla İstiklal Marşı ve Mehmet Akif
  Ersoy Kongresi
 
 
  6th INCSOS – The Turkish National Anthem and Mehmet Akif Ersoy in the 100th Anniversary with its Universal Dimensions
  Ankara
  27-30.EYLÜL,2021
     
KATEGORİ  
Sosyal Bilimler
YER   Ankara
TARİH   27-30.EYLÜL.2021
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
-Tarihdaş Milletler Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   TBMM Yerleşkesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   incsos.org/tr/anasayfa/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sevgili meslektaşlarımız,

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin aldığı kararla 2021 yılı “İstiklâl Marşı Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu karar çerçevesinde İstiklâl Marşı’nın önemini daha iyi kavramak ve Mehmet Âkif Ersoy’u anmak/anlamak amacıyla düzenlenecek bu kongrede İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili evrensel boyutta Türkiye dışındaki etki ve yazının sosyal bilimlerin tüm unsurlarıyla ele alınması amaçlanmaktadır.

6. INCSOS 100. Yılında Evrensel Boyutlarıyla İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy kongresi TBMM Başkanı Sn. Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un himaye ve destekleriyle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Tarihdaş Milletler Derneği ana işbirliği ve pek çok kurumun desteğiyle Ankara’da, TBMM yerleşkesinde 27-30 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Kongrede en nitelikli 30 Türkiye dışı katılımcı, 15 de Türkiye içi katılımcının çalışması düzenleme komitesi tarafından değerlendirilerek seçilecek ve bu bildirilerin bizzat TBMM yerleşkesinde sunumları yapılması planlanmaktadır. Seçilecek bu bildiri sahiplerinin tüm giderleri organizasyon komitesince karşılanacaktır. Bunun dışındaki bütün bildirilerin online platformlar üzerinden yürütülmesi planlanmaktadır.

Kongre sonunda, düzenleme kurulunca seçilecek olan çalışmalar içinden İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu bildiriler prestij yayın olarak TBMM yayınlarınca kitap olarak basılacaktır. Bunun dışında sunulan bildiriler ISBN numaralı Kongre Özet Kitabı, ISBN numaralı Kongre Bildiri tam Metin Kitabı ve hakem sürecinden geçirilerek Uluslararası statüye sahip bir yayınevinde Kitap Bölümü ve kongre destekçisi hakemli dergilerde makale olarak yayınlanacaktır. Yayınlarda uluslararası nitelik itibariyle doçentlik kriterleri mutlaka dikkate alınacak akademik teşvik için ise gayret edilecektir.

Düzenleme komitesi, 27-30 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında Ankara/TBMM’de yapılacak olan 6. INCSOS 100. Yılında Evrensel Boyutlarıyla İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy kongresine bütün bilim insanlarını davet etmektedir.

Kongre ana konusu: 1921’den 2021’e kadar İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy bağlamında sosyal bilimlerin bütün alanlarının Türkiye dışındaki ülkelerde etkilerini kapsamaktadır.

Kongre sunum dilleri: Türkçe, İngilizce ve Arapça’dır.

ONUR KURULU BAŞKANI
Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP-TBMM Başkanı

DÜZENLEME KURULU BAŞKANLARI
Prof. Dr. İbrahim AYDINLI –Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Prof. Dr. Özcan GÜNGÖR-Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Ahmet BABA-Tarihdaş Milletler Derneği Genel Başkanı

Geri