2. Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi
  
  Eskişehir
  19-22.MAYIS,2022
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   Eskişehir
TARİH   19-22.MAYIS.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Anadolu Ebeler Derneği
ETKİNLİK MERKEZİ   Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi

ORGANİZATÖR KURULUŞ   *REKLAM VERİNİZ! info@kongremerkezi.net
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.ebelikkongresi2021.org/tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,


Sizleri 19-22 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan 2. Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi’ne davet etmekten büyük bir onur ve mutluluk duymaktayız.

“Hayata Bir Ebe İle Başla” teması ile gerçekleştireceğimiz kongremizin temel amacı: Ülkemizde ebeliğin güvenli ve etkin uygulanması konusunda Ulusal ve Uluslararası tüm taraflar arasında iletişim ve işbirliğini arttırarak güncel gelişmeleri ve deneyimleri paylaşmak, ebelik mesleğinin gelişimine katkı sunmaktır.

Dünya genelinde her yıl yaklaşık 140 milyon Ülkemizde 1,3 milyon doğum gerçekleşmektedir. Günümüzde kadınlar halen daha gebelik, doğum ve sonrasında meydana gelen komplikasyonlar nedeniyle ölmektedir. Küresel boyutta bazı bölgelerde anne ölümlerinin yüksek olması, kaliteli sağlık hizmetlerine erişimdeki eşitsizlikleri yansıtmaktadır. Ebeler tarafından sunulan kesintisiz sağlık hizmeti kadınlara sağlıklı yaşam tarzları, hastalıkları önleme ve aile planlaması da dahil olmak üzere bir dizi destek, bilgi sağlama ve nitelikli bakıma ulaşma fırsatı sunmaktadır. Ebeliğin güçlendirilmesi dünyanın pek çok sağlık sorununun cevabı olabilir, bu anlamda bizler öncelikle profesyonel, sosyo-kültürel ve ekonomik engellerin üstesinden gelmeliyiz.

Bu sebeple kongremiz içeriğinde, kuruluş felsefemizi merkeze alarak; nitelikli ebelik uygulamaları için öncülük etmek, güvenli annelik bakımının istendiği kalitede saygı ve onurla gerçekleşmesini sağlamak üzere Ülkemiz ve Dünyanın çeşitli Ülkeleri bilim insanlarının katkıları ile gerçekleşecek konferanslar, paneller ve serbest bildirilerin yanı sıra önemli mesleki tecrübe kazandıracak kurslar planlanmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün 2020 yılını Hemşirelik ve Ebelik yılı ilan etmesi nedeniyle bu yıl her zamankinden farklı olarak farkındalık oluşturmak üzere kongrede yer almak mesleki sorumluluğumuzdur.

Bizler, tarihin en eski mesleğine sahip olmaktan onur duyuyoruz. Bu mirasımıza sahip çıkıyoruz. Gelenekselden bilimselliğe giden mesleki yolda tüm değerlerimizin yeniden hafızalarda yer etmesi ve kabul görmesi, birlik içinde ve akılcı bir yolda çalışmamız sonucunda gerçekleşecektir. Haklı yolculuğumuzda tüm meslektaşlarımızla sağlık, huzur ve başarı içinde 19-22 Mayıs 2022 tarihlerinde kongremizde kucaklaşmak dileğiyle...


Ebe Nesibe UZEL
Anadolu Ebeler Derneği Başkanı


Prof. Dr. Fatma Deniz SAYINER
Kongre Başkanı

Geri