13. Ulusal Hepatoloji Kongresi
  
  ONLINE
  28-30.MAYIS,2021
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   ONLINE
TARİH   28-30.MAYIS.2021
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Global Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.ulusalhepatoloji2021.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarım,

Tüm Dünya ile birlikte ülkemiz de pandemi süreci ile birlikte olağandışı günlerden geçmektedir. Bir virüs günlük hayatımızı derinlemesine etkilemiş, günlük alışkanlıklarımızda, meşguliyetlerimizde önemli değişiklere sebep olmuştur. Bu olağanüstü durumdan bilimsel toplantı programları da nasibini almış ve birçok ulusal / uluslararası bilimsel organizasyonu zorunlu olarak iptal edilmiştir. Halen önümüzü görmenin zor olduğu günler içindeyiz. Pandemi sürecinin ne kadar daha devam edeceğini bilemiyoruz.

“Yaradan’ı güldürmenin en kolay yolu kul’un uzun vadeli programlar yapmasıdır” demiş bir düşünür. Ancak hedeflerin gerçekleşebilmesi için planlamaya ihtiyaç duyulduğu da tartışmaya açık olmayan bir gerçek. Bir yandan devam eden günlük yaşam ile bizim de bilimsel toplantıları planlamaya çalışmamız bir zorunluluk.

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği olarak 2021 yılı için 13. Ulusal Hepatoloji Kongresi’ni planlama çalışmalarına 2020 yılının ilk aylarında başlamıştık. Hatta Antalya’da yapmayı planladığımız kongremiz için davet yazısı bile hazırdı. Şubat ayında kongre acentesi için ihaleye bile çıkılmış, otel anlaşması yapılmış yani hayli yol alınmıştı. Elde olmayan şartlar birçok planın değiştirilmesine yol açtı. Canlı kongre ihalesini iptal etmek zorunda kaldık. Kongremizi internet ortamında gerçekleştirmek için yeniden planlama yapmak zorunda kaldık.

Kongremizi 28-30 Mayıs 2021 tarihleri arasında, internet ortamında yapmaya karar verdik. Eğer sürpriz şekilde çok olumlu gelişmeler olursa tekrar canlı kongreye dönme opsiyonumuz da halen açık.


Karaciğer hastalıkları ile ilgilenen tüm erişkin ve pediatrik Gastroenterologlar, Hepatobiliyer Cerrahlar, İç Hastalıkları Uzmanları, Patologlar, Radyologlar, Aile Hekimleri gibi çeşitli disiplinlerden katılımcılarımızın ilgisini çekebilecek nitelikte, zengin bir bilimsel programı hazırlamaya başladık. Önceki yıllarda TKAD tarafından gerçekleştirilen kongrelerin bilimsel içerik standartlarının ne denli yüksek olduğunun bilincinde olarak, bu kongrenin bilimsel kalitesinin de önceki yıllardan aşağıda kalmamasına, programın beklentileri karşılayacak şekilde doyurucu olmasına özen göstereceğiz. Karaciğer hastalıkları ile ilgili temel konuların yanı sıra güncel sıcak konular da programda yer alacak, tanıdan tedaviye tüm yenilikler, konunun uzmanları tarafından, güncel bilgiler ışığında tartışılacaktır. Mezuniyet sonrası kurslar da programımızı zenginleştiren unsurlar olacaktır.

Kongre organizasyonu için de uzun ve detaylı araştırmalardan sonra, internet ortamında bu işi yapmaya altyapısı en donanımlı firma olan Global Turizm firması ile anlaştık. Onların da çok başarılı bir organizasyon gerçekleştireceklerine olan inancımız tamdır.

Birbirimizi çok özlediğimiz bu dönemde, sanal ortamda da olsa özlem gidereceğimiz bu kongrede sizleri aramızda görmek ve karşılıklı paylaşımlarda bulunuyor olmaktan mutluluk duyacağız.

Selam ve sevgilerimle…



A. Zeki Karasu

Kongre Başkanı

Geri