5. Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu
 
  5th International Brain Research School
  Isparta
  16-22.KASIM,2020
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   Isparta
TARİH   16-22.KASIM.2020
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Süleyman Demirel Üniv. Tıp Fakültesi, Nörolojik Bilimler Arş. ve Uyg. Merkezi

ETKİNLİK MERKEZİ   Süleyman Demirel Üniversitesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://2020.brs.org.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Uluslararası Beyin Araştırmaları Okulu, BSN Sağlık Analiz Org. Ltd Şti tarafından Süleyman Demirel Üniversitesinde [Nörolojik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (NÖROBAM)] düzenlenecektir.

Okulda, beyin, hafıza, periferal ağrı ve bunların fizyolojik-patofizyolojik-etiyolojik etkilerinin araştırılmasında kullanılan teknikleri ve temel sinir bilim bilgilerini araştırmacılara aktarmayı hedeflemektedir (sinir hücre serilerinde yapılan, hücre kültürü ağırlıklı, Patch-Clamp, Western blot, kalsiyum sinyali, plate-reader (kuyucuk okuyucu, eliza) ve konfokal mikroskop analizleri). Ayrıca, katılımcılara uluslararası ve ulusal öğretim üyelerince, iyonlar, iyon kanalları ve sinir fizyolojisi gibi temel ve klinik dersler verilecektir. Okulda yeni projeler ve araştırmalar yapabilmek için konularında uzman uluslararası bilim insanları ile tanışma, bilgi alış-verişi gibi faaliyetler yapılacaktır.

Katılımcılara deney hayvanlarında ve hücre kültürü ortamlarında Epilepsi, Alzheimer ve Diyabetik Nöropatik Ağrı hastalık modelleri oluşturma teknikleri de anlatılacaktır. Okul kontenjan ile sınırlıdır. Okulda poster sunumları da yapılabilecektir. Okul özetleri, indekslerce taranan ve ‘Dergi Park’ kapsamında yer alan ‘Journal of Cellular Neurosceince and Oxidative Stress’ dergisinde İngilizce olarak basılacaktır (http://dergipark.gov.tr/jcnos).

Okul bilim kurulu ve konuşmacılarının yaklaşık %90’ı yurt dışındandır ve Üniversitelerarası Kurul’un 2018 Nisan döneminden itibaren geçerli olan Doçentlik başvuru kriterleri içerisindeki sözlü sunum ve poster şartlarını sağlamaktadır. Okulda yapılacak poster sunumları Yükseköğretim Kurulu Akademik Teşvik Yönergesince belirtilen uluslararası aktivite şartlarını sağlamaktadır ve sunum sahibine performans puanı kazandırmaktadır.

Güller diyarı Isparta’da görüşmek ümidi ile. Saygılarımızla.

Geri