22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi
 
  22nd International Psychological Counceling and Guidance Congress
  Muş
  24-27.EYLÜL,2020
     
KATEGORİ  
Psikoloji
YER   Muş
TARİH   24-27.EYLÜL.2020
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği
-Muş Alparslan Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Muş Alparslan Üniversitesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   pdrkongre2020.pdr.org.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Saygıdeğer meslektaşlarımız,

Sizleri Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ile Muş Alparslan Üniversitesi işbirliği ile 24-25-26-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Muş Alparslan Üniversitesi'nde gerçekleştireceğimiz 22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi'nde görmekten onur duyarız.

22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi'nin ana teması ''Gelişimsel ve Önleyici Ruh Sağlığı Hizmetlerinde PDR'' olarak belirlenmiştir. Günümüzde ruh sağlığı alanındaki çalışmalara bakıldığında bireylerin fiziksel, sosyal ve psikolojik sağlıkları bozulmadan önce korunmasının ve ruh sağlığının iyileştirmesine yönelik çalışmaların daha önemli bir hale geldiği görülmektedir. Bu süreçte psikolojik danışmanların geliştirici, önleyici ve koruyucu yönleri daha da ön plana çıkarılarak, kapsamlı önleme ve gelişimsel müdahale hizmetlerine ağırlık verilmesi ve psikolojik danışmanların bu konuda yetkinliklerinin artırılması gerekliliği de daha sıklıkla vurgulanmaktadır. Bu açıdan; gelişimsel ve önleyici ruh sağlığı hizmetlerindeki PDR'nin önemli rolü ve gelişimi bizleri 22. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi'nin temasının gelişimsel ve önleyici ruh sağlığı hizmetlerinde PDR olarak belirlenmesi fikrini uyandırmıştır.

Kongremizde ''Gelişimsel ve Önleyici Ruh Sağlığı Hizmetlerinde PDR'' ana temasının yanı sıra ''okul psikolojik danışmanlığı'', “psikolojik danışma uygulaması ve süpervizyonu”, “psikolojik danışman eğitiminde akreditasyon”, “kariyer psikolojik danışmanlığı”, “aile psikolojik danışmanlığı”, “rehabilitasyon psikolojik danışmanlığı”, “bağımlılık psikolojik danışmanlığı” ve “ruh sağlığı psikolojik danışmanlığı” gibi alt temalara da yer verilecektir.

Kongremize gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde katılacak değerli uzmanların konferans, panel, çalıştay ve çeşitli tartışma platformları yoluyla ana tema ve alt temaları PDR alanının ve psikolojik danışmanlık mesleğinin 2023 vizyonunu geliştirecek ve genişletecek şekilde ele alacaklarına inanıyoruz.

Kongrede sunulan bildirilerin özetleri E-Özet Kitap ve tam metinleri bildiri ise E-Tam Metin Kitabında yayımlanacaktır. Ayrıca kongrede sunulan bildirilerin tam metinleri isteğe bağlı olarak hakem sürecinden sonra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği'nin yayınlarından olan Okul Psikolojik Danışmanlığı Dergisi, Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Dergisi veya Aile Psikolojik Danışmanlığı Dergisi’nde yayımlanabilecektir.

PDR'nin bu önemli ve prestijli bilgi şölenine siz değerli meslektaşlarımızı Anadolu'nun güzide şehri ve giriş kapısı Muş'a bekliyoruz.

Saygılarımızla...

Psk.Dan.Oğuz ÖZAT
Türk PDR Derneği Genel Başkanı

Geri