Uluslararası Ege Gebelik ve Sağlıklı Yaşam Kongresi
  
  İzmir
  9-10.EKİM,2020
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   İzmir
TARİH   9-10.EKİM.2020
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
-Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Tepekule Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Motto Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.gebelikvesaglikliyasam.com/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri, 9-10 Ekim 2020 tarihlerinde ülkemizin güzel şehri İzmir’de düzenleyeceğimiz gebelik öncesi, gebelik ve gebelik sonrası dönemde sağlıklı yaşamı ele alacağımız “Uluslararası Ege Gebelik ve Sağlıklı Yaşam Kongresi” ne davet etmekten büyük onur duyuyoruz.
Gebelik yeni bir yaşamın var olduğu eşsiz bir süreç… Gebeliğe sağlıklı bir şekilde hazırlanmak, olumsuz sağlık davranışlarından uzaklaşarak gebeliği planlamak sağlıklı bir gebeliğin ilk adımlarıdır. Gebelik süresince sağlık personeli izlemi altında olmak, yeterli ve dengeli beslenmek, fiziksel aktivite yapmak, olumsuz sağlık davranışlarından kaçınmak hem annenin daha sağlıklı olmasını hem de anne karnında yeni gelişen bebeğin yaşam boyu onu etkileyebilecek sağlık sorunlarından korunmasını sağlar. Doğum gebeliğin son dönemeci ve yaşamda sayılı yaşanabilecek bir deneyimdir. Bu deneyimin kendi doğal süreci içerisinde anne ve bebek açısından daha konforlu hale getirilmesi, gereksiz girişimlerden kaçınılması, annenin ve bebeğin sağlığının korunması son derece önemlidir. Tüm bu sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için gebeye başta hekim, hemşire ve ebe olmak üzere, diyetisyen ve fizyoterapistlerin de yer aldığı geniş bir sağlık ekibi hizmet sunar.

Hekimler, hemşireler, ebeler, diyetisyenler ve fizyoterapistler tarafından multidisipliner bir yaklaşımla düzenlenen bu kongrede prekonsepsiyonel bakım, gebelik sürecinde sağlıklı yaşamın ilkeleri ve sık görülen sağlık sorunlarına yaklaşım, doğum sonu dönemde anne ve bebek sağlığının geliştirilmesi gibi güncel konuları tartışmak, yabancı konuklarımızla birlikte Dünyada bu alandaki gelişmeleri ele almak istiyoruz.

Sizleri “Uluslararası Ege Gebelik ve Sağlıklı Yaşam Kongresi” nde, Ege’nin incisi, kendisiyle barışık ve sıcak insanların sıcak şehri olan İzmir’ de ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla…

Kongre Eş Başkanları

Doç. Dr. A. Özgür YENİEL
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum AD.

Doç. Dr. Reci MESERİ
Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Geri