5. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu
  
  İzmir
  28-29.ŞUBAT,2020
     
KATEGORİ  
Turizm
YER   İzmir
TARİH   28-29.ŞUBAT.2020
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -DEÜ Denizcilik Fakültesi, İşletme Fakültesi
Turizm İşletmeciliği Bölümü
-Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   DEÜ Denizcilik Fakültesi Çakabey
Deniz Feneri Konferans Salonu
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   https://denizturizmi2020.deu.edu.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Bilim İnsanları ve Sektör Temsilcileri,


Geleneksel Deniz Turizmi Sempozyumu’nun beşincisi, 28-29 Şubat 2020 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ve Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşecektir.

5. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu’nun geleneksel olarak amacı; her geçen gün önemi artan ve çeşitli araştırmalara konu olan deniz turizminin, geçmişini, bugününü ve geleceğini mercek altına almak, artıları ve eksileri ile tartışarak mevcut ya da olası sorunların çözümüne dair alternatif önerileri hep birlikte değerlendirebilmek ve mevcut fırsatları en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını yine hep birlikte aramaktır.

Bu doğrultuda, son yıllarda önemi artmış olan, büyük veri, öğrenen robotlar ve otomasyon sistemleri, nesnelerin interneti, siber güvenlik, artırılmış gerçeklik gibi sistemlerin deniz turizminde makro (küresel) ve mikro (ulusal) anlamda gözlemlenen gelişmeleri ve dijital dönüşüm çerçevesinde hayata geçirilmiş olan uygulamaların incelenmesi ve bunların Türkiye üzerindeki etkilerinin tartışılması gerekli görülmüştür. Bu çerçevede 2020 yılında gerçekleşecek olan sempozyum “Dijital Dönüşüm” teması üzerine kurulmuştur.

Ayrıca, Bilim Kurulu tarafından değerlendirilen ve sempozyumda sunulması kabul edilen bildiriler, yazarların izni ile sempozyum internet sayfasında yayınlanacak ve Bilim Kurulu’nca yapılacak değerlendirme sonucunda seçilen bildiriler “Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dergisi’nin 5. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu özel sayısında” yer alacaktır.

Bu amaç ile hareket ettiğimiz Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu artık bir gelenek haline gelmiştir. Bu bağlamda iki yılda bir sektörün önde gelen söz sahipleri ile araştırmalarını deniz turizmi ekseninde gerçekleştiren akademisyenler ile buluşmaktayız. Ev sahipliğini büyük bir onurla yaptığımız 5. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu’nun sizlerin katılımı ile değer kazanacağı şüphesiz olduğundan 28-29 Şubat 2020 tarihleri arasında yeniden birlikte olmayı arzu ediyoruz.


Bilim Kurulu Eşbaşkanları

Prof. Dr. Durmuş Ali DEVECİ

Prof. Dr. Ebru GÜNLÜ KÜÇÜKALTAN

Prof. Dr. Metin KOZAK

Geri