4. İstanbul Uluslararası Su Forumu
 
 
  4th Istanbul International Water Forum
  İstanbul
  10-11.MAYIS,2017
     
KATEGORİ  
Su ve Su Ürünleri
YER   İstanbul
TARİH   10-11.MAYIS.2017
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Orman ve Su İşleri Bakanlığı
-Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
-Türkiye Su Enstitüsü SUEN

ETKİNLİK MERKEZİ  
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.iusf.org.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Dünya, savaş ve çatışmalardan kaçan insanların sayısında görülmemiş bir artışa tanıklık ediyor. Türkiye bu olayların tam ortasında bulunurken, 4. İstanbul Uluslararası Su Forumu (İUSF) mevcut mülteci krizinin su üzerindeki etkilerini ele alacak.

4. İUSF, “Su ve Barış” ana teması altında mülteciler konusuna odaklanarak, kentsel su yönetimi, yardım eylemleri, hukuki konular ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini tartışacak. Mültecilere ev sahipliği yapan ülkeler, 4. İUSF’de mültecilere su ve hıfzıssıhha hizmeti temin etme konusundaki deneyimlerini ve başarı öykülerini paylaşacaklar.

Forum’da başlıca olmak üzere “barış için su”, “problemli zamanlarda Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma”, “su yardımı eylemleri”, “kentsel su yönetimi ile ilgili zorluklar” ve “Türkiye’de Suriyelilere su ve sanitasyon temini” konuları işlenecek.

Forum’a politika yapıcılar, yerel yönetimler, su idareleri, insan yardım kuruluşu yetkilileri, araştırmacılar, akademisyenler, havza komisyonları, uluslararası organizasyonlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Her Dünya Su Forumu’ndan bir yıl önce olmak üzere üç yılda bir düzenlenen İUSF etkinliğinin dördüncüsü, 2018 yılında Brezilya’da düzenlenecek olan 8. Dünya Su Forumu’na önemli mesajlarla katkıda bulunmayı amaçlayacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve SUEN tarafından düzenlenen 4. İUSF’ye katılım ücretsiz olacak.

Geri