UNEKO 2017 25. Ulusal Neonatoloji Kongresi
  
  Antalya / Belek
  12-16.NİSAN,2017
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Antalya / Belek
TARİH   12-16.NİSAN.2017
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türk Neonatoloji Derneği
ETKİNLİK MERKEZİ   Regnum Karya Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Flap Tour
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://uneko2017.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sevgili Meslektaşlarım,

Türkiye'nin en büyük yan dal kongrelerinden biri olan Ulusal Neonatoloji Kongremizin yirmi beşincisine sizleri yeniden davet etmenin heyecanını yaşıyorum.

Her geçen yıl artan katılımcı sayısı ile orantılı olarak bizler de hem kurs, hem bilimsel, hem de sosyal programlarımızda yeniliklerimizi arttırıyoruz. Bu yıl da çok ilgi gören geleneksel kurslarımızın yanına üç yeni kurs ekledik. Bunlardan ilki en az temel ve ileri mekanik ventilasyon kurslarımız kadar önemsediğimiz ve yenidoğan yoğun bakımında giderek önemi ve yeri artan “Noninvaziv Ventilasyon” Kursu. İkincisi, PICC Kateteri Uygulama ve Kullanım Kursu, üçüncüsü ise yenidoğan hemşirelerimiz için çok yararlı olacağına inandığımız, farklı ve güncel konuların en kapsamlı şekliyle tartışılacağı "Yenidoğan Hemşireliğinde Güncel Uygulamalar" Kursu.

Bu yılın en önemli yeniliklerden birisi de kongremizin bilimsel programının 3 tam gün sürecek olması. Gala gecesini yine beklentileri karşılar kalitede, ancak önceki yıllardan farklı olarak bilimsel programın son günü akşamı düzenleyeceğimiz için o günün bilimsel programını da tam gün olarak sürdürebileceğiz.

Bilimsel programa her sene olduğu gibi yine dünyanın yenidoğan alanında en yetkin hocalarını davet ettik. Bu yıl da yabancı konuşmacı sayımızı yüksek tutarak geçen yılki "Uluslararası Kongre" unvanımızı korumak istiyoruz. Ve tabii yine yurt içinden yenidoğana gönül vermiş tüm hocalarımız bizleri kırmayarak kongremize katılacak ve yapacakları konuşmalarla bizlere bilimsel bir şölen sunacaklar.

Bu yıl da bilimsel programımız 3 ana salonda yürüyecek. Böylece kongremize gelen tüm katılımcılar her an ilgilerini çekecek bir konuyu dinleme fırsatı bulacaklar. Bir salonda yenidoğan uzmanları bu yılın neonatoloji alanındaki bilimsel yeniliklerinin detaylarını tartışırken, diğer salonda yenidoğan hizmeti veren pediatristler çok sık karşılaştıkları sorunlara, olgu sunumları veya pro-con oturumları ile akılda kalıcı çözümler bulacaklar. Diğer salonda ise yenidoğan bakımının vazgeçilmez üyesi olan yenidoğan hemşirelerimiz yoğun bakım hizmetini en doğru ve en güncel yöntemlerle nasıl uygulayacaklarını tartışacaklar. Geçen yıl başladığımız ve çok olumlu geri bildirimler aldığımız hemşirelik oturumlarında yine alanlarında çok deneyimli yenidoğan hemşirelerimiz ve yenidoğan uzmanı hocalarımız konuşmacı olacaklar. Birlikte pratiğe yönelik konuları tartışma olanağı bulacağımız bu oturumların yine hem hekim, hem de hemşire arkadaşlarımıza çok yararlı ve verimli olacağına inanıyoruz.

Çok değişik alanlardaki ödüllerimiz kongre boyunca sahiplerini bulacak. Üç dalda en iyi sözlü bildiri ödülü, hekimler ve hemşireler için ayrı kategoride olacak şekilde en iyi poster sunumu ödülü yanında, en iyi yayınlanmış makale, en iyi 3 proje ve yapılan sınav sonucu derneğimizin yurt dışı bursluluk ödülünü kazanan 3 kişi belli olacak.

Kongrelerin, bilimsel kazanımlar yanında sosyal birlikteliği de sağlayan ortamlar olduğunu biliyoruz. Her sektörden yenidoğana hizmet veren pek çok kişiyi bir araya getiren kongremizin doğal ortamı zaten çok güzel bir sosyal iletişim sağlayacaktır. Bunun yanında hazırladığımız sürpriz sosyal aktivitelerin de bilimsel aktiviteler kadar ilgi çekeceğine inanıyorum.

Hepinizi hem bilimsel hem de sosyal olacak doyurucu bulacağınıza ve iyi ki bu kongreyi seçmişim diyeceğinize gönülden inandığım UNEKO 25 kongremize saygı ve sevgiyle davet ediyorum.
Antalya'da görüşmek ümidiyle,

Prof. Esin KOÇ
Kongre Başkanı

Geri