45. APIMONDIA Dünya Arıcılık Kongresi
  
  İstanbul
  29.EYLÜL-4.EKİM,2017
     
KATEGORİ  
Veteriner ve Hayvancılık
YER   İstanbul
TARİH   29.EYLÜL-4.EKİM.2017
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği

ETKİNLİK MERKEZİ   İstanbul Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   TeamCon Kongre
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.apimondia2017.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Arıcılık sektörümüzün değerli temsilcileri;

Öncelikle 16 Nisan 2016 tarihinde kaybettiğimiz, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda 45. Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi Dönem Başkanı Bahri Yılmaz’ı sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Apimondia Kongresi kendisinin en önemli projelerinden biriydi. Bu organizasyonu Türkiye’ye kazandırmak için çok çalıştı fakat bunu başarmasına rağmen ne yazık ki gerçekleştiğini göremeden aramızdan ayrıldı. Organizasyon Komitesi olarak en önemli sorumluluklarımızdan biri Bahri Yılmaz’ın anısına yakışır bir organizasyona imza atmaktır.

Sektörün tüm paydaşlarının kendi konularında ve bilim insanlarının bilimsel çalışmalarını vitrine taşıdıkları yer uluslararası kongrelerdir. Apimondia Kongresi de arıcılık sektöründen katılımcılara ve üreticilere ileri derecede bilgi aktarmaktadır. Dünya arıcılığının tüm yönleriyle ele alınacağı kongremizde, konusunda seçkin üst düzey bilim insanları konuşmacı olarak yer alacak, önemli yenilik ve değişimler en kapsamlı şekilde tartışılacaktır.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, ülkemizde seyahat etme ve dünya arıcılığını tanıma fırsatı bulamayan binlerce arı yetiştiricisinin, bilimsel ve teknik konuları, konularında söz sahibi yerli ve yabancı uzmanlardan öğrenmeleri amacıyla, Dünya Arıcılığında bir Asrı aşkın süredir yapılmakta olan Apimondia Kongresi’ni, 2005 yılından bu yana süren adaylık süreci ve bu süreçteki yoğun mücadelesi sonucunda 2017 yılında ülkemizde düzenleme hakkını kazanmıştır.

29 Eylül – 4 Ekim 2017 tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 45. Uluslar arası Arıcılık Kongresi’ne sizleri davet etmek bizler için büyük bir onur ve mutluluk kaynağıdır.

Bu kazanım, arıcılık tarihimizde bir milattır. Tüm sektör temsilcileri olarak bu kongreye ülke arıcılığımızın bir miladı olarak hazırlanmalıyız. Bir asırdan fazla süredir dünya arıcılık ailesinin dışında bulunan ülkemiz arıcılığını bu kongreye farkındalık yaratacak şekilde hazırlamalıyız. Tüm bilgi ve birikimlerimiz bu kongreye aktarmalıyız.

Ülke arıcılık sektörü olarak bir sorumluluk üstlendik, herkesi bu kongrede rol üstlenmeye davet diyoruz. İstanbul’da düzenleyeceğimiz Apimondia Kongresi bu güne kadar yapılan kongrelerin önüne geçmelidir. Katılımı ve bilimsel sunuları ile farkındalık yaratmalıyız. Bu konuda tüm sektör temsilcilerimizin uyarılarını ve katkılarını beklemekteyiz. Bir asır sonrasında yakaladığımız bu şansımızı ülke arıcılığımıza yakışır bir şekilde kullanmalıyız. Tüm sektör çalışanları ve arıcılarımızı kongre sürecinde salonları doldurmasını beklemekteyiz.

Ülke arıcılığımızın hak ettiğini düşündüğümüz konuma gelebilmesi için önemli bir adım olduğunu düşündüğümüz 45. Uluslararası Arıcılık Kongresi’nde arıcılarımızı ve tüm sektör paydaşlarını bizlerle birlikte görmekten mutluluk duyacağımızı bildirir, saygılar sunarız.

Lokal Organizasyon Komitesi

Geri