DAJEO 2015 "Doğu Anadolu Jeoloji Sempozyumu"
  (Uluslararası Katılımlı)
 
  Symposium on Eastern Anatolian Geology
  Van
  7-11.EYLÜL,2015
     
KATEGORİ  
Mühendislik
YER   Van
TARİH   7-11.EYLÜL.2015
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü

ETKİNLİK MERKEZİ   Yüzüncü Yıl Üniv. Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://dajeo2015.yyu.edu.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,


YYÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünün 2002 yılında gerçekleştirdiği ilk etkinliği olarak Doğu Anadolu Jeoloji (DAJEO) konseptini bölümümüzle özdeşleştirerek DAJEO Doğu Anadolu Jeoloji Çalıştayı 2002 ve DAJEO Doğu Anadolu Endüstiriyel Hammaddeler Çalıştayı 2003’te yerbilimci dostlarımızla hem bilimsel sunumlar hem de saha gezileriyle birlikte olduk. Bugüne kadar içinde Türkiye Kil Sempozyumu (2005) ve ATAG 7 (2003) gibi önemli etkinliklerinde yer aldığı çok sayıda toplantıyı üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirdik.
Son 15 yılda Doğu Anadolu Bölgesi ve çevresinde yapılan araştırmalar bölgenin jeolojik, tektonik, deprem, volkanizma ve iklim geçmişi hakkında önemli bilgilerin elde edilmesine, doğal kaynakların keşfedilmesine, yeni araştırma ve yatırımların bölge içerisinde değerlendirilmesi gerekliliğine ışık tutmuştur. Geldiğimiz noktada bizlerle birlikte katılımcı olan kuruluşlarımızla 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında uluslararası katılımlı DAJEO 2015 Doğu Anadolu Jeoloji Sempozyumu gerçekleştireceğiz. Bu toplantının ana teması olarak “ Jeo Diyaloglar ” ı seçtik, nedenine gelince ülkemizin doğal güzellikleri ve jeolojisiyle dikkat çeken bölgemiz ve Van ilimizde, daha önceki toplantılarımıza katılmış olan dostlarımızın her zaman övgüyle bahsettikleri ve memnuniyetlerini ifade ettikleri bilim ve dostluk atmosferini yeni katılacak siz yerbilimci dostlarımızın bilimsel katkılarıyla ve diyaloglarıyla paylaşmak istiyoruz ve bunun için “ Jeo Diyaloglar ” bağlamında sizleri sempozyumumuza bekliyoruz.
Önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz lütfen konaklama rezervasyonlarınızı şimdiden yapmanızı öneriyoruz, doğal olarak da sempozyum ve bildiri sunumlarınızın özetlerini bekliyoruz. Vurgulayacağımız bir nokta da, 2000 yılında eğitim – öğretim faaliyetine başlayan Jeoloji Mühendisliği Bölümümüzün 15. Kuruluş yılına da erişmiş olmamız, bu yönüyle de bundan sonraki DAJEO’larımızı 5 yıllık sürelerle uluslar arası platformlara taşımamız bizleri taçlandıracaktır.

Gelecekteki araştırma, dayanışma ve işbirliğini sağlamak amacıyla DAJEO'2015 Doğu Anadolu Jeoloji Sempozyumunda tüm yerbilimcileri aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Düzenleme Kurulu

Geri