FHTT 2015 "1. Uluslararası Gıda Güvenliği ve Otantisite Kongresi"
 
  1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products
  İstanbul
  21-22.MAYIS,2015
     
KATEGORİ  
Gıda
YER   İstanbul
TARİH   21-22.MAYIS.2015
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -İstanbul Kalkınma Ajansı
-İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü
-Yıldız Teknik Üniv. Gıda Mühendisliği Bölümü
-Selanik Aristotle Üniv. Tarım Fakültesi
-CRA-API

ETKİNLİK MERKEZİ   Sheraton Istanbul Maslak Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Figür Kongre
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.fhtt2015.org/tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
KOVANDAN SOFRAYA 2015 gıda güvenliği, bal, arı sütü, polen ve propolis dahil olmak üzere arı ürünlerinin orijinalliğine odaklanan ilk uluslararası kongredir.

İstanbul Kalkınma Ajansı himayesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümleri, Selanik Aristotle Üniversitesi Tarım Fakültesi ve CRA-API (Honey Bee and Silkworm Unit of the Council for Research and Experimentation in Agriculture) tarafından gerçekleştirilecek iki günlük etkinlikte, ilgili sektörlerin araştırmacıları, akademisyenleri, gıda güvenliği ve orijinalliğiyle ilgili yasal otoriteleri ve uzmanların bilgi alışverişinde bulunmalarına ve güncel konuları tartışma imkanına sahip olacaklardır. Tema olarak dünya ticaretinde güvenilir arı ürünü üretimi uygulamasından hile, orijinallik ve arı ürünlerinin güvenliği unsurunda çözüm olarak veteriner ilaç kalıntıları analizi konularına kadar geniş kapsamlı bir kongre düzenlenilecektir.

2015 kongresinde; konferanslar, sözlü sunumlar ve poster oturumları gerçekleştirilecektir. Bildiri özetleri şu anda kabul edilmektedir ve bildiriler yayınlanacaktır. Kongre süresince Türkçe ve İngilizce simültane tercümeler gerçekleştirilecektir.

Kongre merkezi’nin uluslararası sergi alanında yer alacak olan arı sektöründe faaliyette bulunan ambalaj ,ihracat- ithalat, arı ürünleri ve arı ekipmanları üreten firmalar ve arı ürünlerini analiz eden uzmanlaşmış laboratuar hizmetleri sunan uzmanların bir araya gelmesi ile paylaşılacak bilgi ve tecrübeler neticesinde ileriye dönük çok önemli bir adım atılmış olunacaktır.

Buna ilaven gerçekleştirilecek “Uluslararası Bal Yarışması” vesilesiyle arıcılar ürünlerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Yarışmada “Uluslararası Arı Komisyonu” (IHC) Duyusal Analiz Grubu üyeleri yarışmanın jüriliğini gerçekleştirecek olup sunulan farklı bal türleri değerlendireceklerdir.

Arı sektöründe bulunan ve/veya ticaretini yapan araştırmacılar, bilim adamları, akademisyenler, yasal otoriteler ve hile, orijinallik, ve arı ürünlerinde pestisit ve veteriner ilaç kullanımı üzerine faaliyetlerde bulunan laboratuar firmalarının bilgilerini paylaşma ve geliştirmesi için Kongrenin mükemmel bir fırsat olacağına inanıyoruz.

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan FHTT 2015’de buluşmak dileğiyle…


Prof.Dr. Dilek Boyacıoğlu
Kongre Eş-Başkanı

Prof.Dr. Muhammed Arıcı
Kongre Eş-Başkanı

Geri