20. Ulusal Ergonomi Kongresi
  
  Ankara
  26-28.EYLÜL,2014
     
KATEGORİ  
Mühendislik
YER   Ankara
TARİH   26-28.EYLÜL.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü
-Ergonomi Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Ramada Plaza Söğütözü Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Eventa Kongre
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://ergonomi2014.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Amaç ve Kapsam

Ergonomi; insanın anatomik, antropolojik, fizyolojik ve psikolojik özellikleri çerçevesinde çevre koşullarını dikkate alarak verimli üretimi hedefleyen bir alandır. Üretimin tarihsel gelişim sürecinde daha fazla üretmeyi amaçlayan insan, önceleri fiziksel gücünü kullanmış, daha sonraları başka hayvanların gücünden yararlanmış, alet ve makinalar geliştirmiş, günümüzde ise robotik sistemlerle üretimde daha çok beyin gücünü kullanır hale gelmiştir.

İnsan, ister fiziksel gücünü ister düşünsel gücünü kullansın, üretim zincirinde mutlaka var olacaktır. Günümüzün teknolojik düzeyi yüksek ve karmaşık üretim sistemlerinde, makinaları kullanan insanların yüksek performans gösterebilmeleri amacıyla çalışma ortamlarında konforları yanında iş güvenliklerinin sağlanması ve sağlıklarının korunması öne çıkmıştır. Bütün bunların sonucunda günümüzde, çalışma hayatının kalitesini etkileyen iş analizlerinden sağlık, tarım, yönetim, eğitim, endüstriyel ürün tasarımı, bilişim, yazılım ve donanım, çevreye kadar birçok alanda ergonomiden söz edilmektedir.

20. Ulusal Ergonomi Kongresi Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümü ve Ergonomi Derneği işbirliğiyle 26-27-28 Eylül 2014 tarihlerinde "İş Sağlığı ve Güvenliği" temasıyla BAŞKENT ANKARA'DA Ramada Plaza Söğütözü'nde düzenlenecektir.

Geri