3. Genç Fizikçiler Kongresi (GEFİK 2014)
  
  İzmir
  14-16.TEMMUZ,2014
     
KATEGORİ  
Öğrenci Kongreleri
YER   İzmir
TARİH   14-16.TEMMUZ.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
ETKİNLİK MERKEZİ   İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://gefik.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Üniversitelerde lisansüstü seviyede eğitim gören ve/veya doktora sonrası araştırmalar yapan genç fizikçiler arasında bilgi paylaşımının gerçekleştirileceği İzmir Genç Fizikçiler Kongresi’nin, öğrenciler arası işbirliğinin gelişimine ve özgün çalışma gruplarının örgütlenmesine olanak sağlayacağı düşünülmektedir. Güncel gelişmelerin tartışılacağı ve gerçekleştirilen/yürütülen çalışmaların sunulacağı kongrenin, önemli bir etkinlik olarak geleneksel hale getirilmesi planlanmaktadır.

2012 yılındaki ilk kongre bizlere, bu amaçların gerçekleşmesi adına, kongrenin anlamlı bir araç olduğunu göstermiştir. 36 lisansüstü ve sonrası seviyede, 13 lisans seviyesinde olmak üzere toplam 49 sözlü bildiri ile 13 lisansüstü ve sonrası seviyede, 10 lisans seviyesinde olmak üzere toplam 23 poster sunumu gerçekleştirilmiştir. 2013 yılında düzenlediğimiz ikinci kongrede ise 20 lisansüstü ve sonrası seviyede, 7 lisans seviyesinde olmak üzere toplam 27 sözlü bildiri ile 10 lisansüstü ve sonrası seviyede, 10 lisans seviyesinde olmak üzere toplam 20 poster sunumu gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimiz yıldan bu yıla ne yazık ki fizik başta olmak üzere temel bilimler alanında ülkemizde olumlu gelişmeler yaşanmamıştır. Bilim daha da değersizleştirilmiş, başta fizik bölümleri olmak üzere Türkiye üniversitelerindeki temel bilim bölümlerine ilgi daha da azalmıştır. Bu yönüyle GEFİK-2014 etkinliğinin, tersine bir hava yaratabilmesi kongrenin bir diğer amacıdır.

Kongrede sunulan bildirili ve/veya bildirisiz katılımlardan herhangi bir ücret alınmamaktadır ve bütün bildiriler/posterler ‘Kongre Bildiri Kitabı’nda basılacak ve ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Kongrede sunulmak üzere, Türkçe yazılmış bildiriler internet ortamında çevrimiçi olarak kabul edilmektedir.

Sizleri, bu yıl İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde gerçekleşecek olan GEFİK-2014'e bildiri sunmak üzere veya dinleyici olarak katılmaya davet ediyoruz.


Geri