19. Ulusal Pazarlama Kongresi
 
  
  Gaziantep
  18-22.HAZİRAN,2014
     
KATEGORİ  
İktisadi ve İdari Bilimler
YER   Gaziantep
TARİH   18-22.HAZİRAN.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Gaziantep Üniversitesi
-Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Gaziantep Üniversitesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.upk19.com/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Saygı Değer Pazarlama Akademisyenleri;


Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği’nin desteği ile 1976 yılından günümüze dek pazarlama alanında çalışmalar yürüten akademisyenlerin bir araya gelerek düzenlediği toplantılar 1999 yılı itibariyle “ Ulusal Pazarlama Kongreleri” çerçevesinde kurumsal bir yapı kazanmıştır.

Bunlardan 19.Ulusal Pazarlama Kongresi, 18-21 Haziran 2014 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacaktır.

Ulusal Pazarlama Kongreleri siz değerli pazarlama akademisyenleri ve uygulayıcılarının katkıları ve katılımları ile nitelikli bir bilim ve bilgi paylaşım ortamına dönüşmüştür. Amacımız ise yıllardır süregelen bu paylaşım ortamını Gaziantep’te oluşturmaktır.

Yirminci yüzyıla damgasını vuran bir süreç olarak karşımıza çıkan küreselleşme sonucunda iletişim, ulaştırma ve teknolojideki hızlı gelişmeler, hammadde ve pazara yakınlık gibi geleneksel değişkenler yeniden irdelenirken, dünyanın herhangi bir yöresinde üretilen bir ürünün, herhangi bir bölgesinde satılması mümkün hale gelmiştir. Küreselleşmenin doğal bir sonucu olan bu durum işletmeleri ulusal değil uluslararası düşünmeye zorlamakta ve uluslararası pazarlamanın öneminin her geçen gün daha da artmasına neden olmaktadır.

Küreselleşme süreci, bu süreçte ortaya çıkan küresel sorunlar ve fırsatlar, yerel ekonomilerin bu sürece ayak uydurabilme çabaları ve bu çabalara yönelik ortaya atılan çözüm önerileri gibi konular gelecek dönemde de hem akademisyenler hem de uygulayıcılar arasında sıkça tartışılacaktır.

Teması “Yerel Ekonomilerin Markalaşmasında Pazarlamanın Katkısı”olan 19. Ulusal Pazarlama Kongresinde küresel pazarlama ve stratejilerini ele almaya davet ediyoruz.

Bu bağlamda, pazarlama alanında yeni fikirleri, bilgileri, bulguları ve kavramları paylaşmak, ülkemizin pazarlama literatürüne kazandırılacak bu çok değerli bilimsel çalışmaları birlikte değerlendirmek üzere sizleri Gaziantep’e bekliyoruz.

Gaziantep ilinin yerleştiği coğrafi alanın, ilk uygarlıkların doğup geliştiği Mezopotamya ve Akdeniz arasında bulunması, ayrıca güneyden ve Akdeniz’den gelip doğuya, kuzeye ve batıya giden yolların kavşağında oluşu ilin tarihinin çok renkli olmasını sağlamış, dolayısıyla tarih öncesi çağlardan beri insan topluluklarına yerleşme sahası ve uğrak yeri olmuştur. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması, Gaziantep’in önemini artırmış ve canlılığının sürekli olmasını sağlamıştır.

18-21 Haziran 2014 tarihlerinde parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 19.Ulusal Pazarlama Kongresine Marka Şehir Gaziantep’e sizleri davet ediyoruz.

Sizleri; Gaziantep ilinin tarihi güzellikleriyle tanıştırmak istiyoruz.

Sizleri; Türkiye’nin en büyük mozaik müzesi ve müzenin sembolü Çingene Kız, Türkiye’nin en önemli mutfağı Gaziantep Mutfağı, Urfa Balıklı Göl, Dünyanın ilk üniversitesinin kurulduğu Harran Antik Kent, Mardin ve Hasankeyf ile buluşturmak istiyoruz.

Sizinle olmaktan büyük onur duyacağız.

En içten sevgi ve saygılarımızla.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet TAN
19.Ulusal Pazarlama Kongresi
Düzenleme Kurulu Başkanı

Geri