2. Dokuz Eylül Geriatri Günleri
 
  
  İzmir
  6-6.HAZİRAN,2014
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İzmir
TARİH   6-6.HAZİRAN.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Dokuz Eylül Üniversitesi Geriatri Bilim Dalı

ETKİNLİK MERKEZİ   Sabancı Kültür Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Dalya Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://dokuzeylulgeriatrigunleri.com/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız;

Dünyamız her geçen gün yaşlanmakta, yaşlanan dünya ile birlikte beklenen yaşam süresi uzamakta ve yaşlı insanların toplum içindeki oranı giderek artmaktadır. Sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında, yaşlılık ve yaşlılarda sık görülen hastalıklarla ilgili halen çok sayıda çalışmalar yürütülmekte ve toplantılar düzenlenmektedir. Yaşlanma, yaşlıların sağlık sorunları ve yaşlı bakımı ile ilgilenen farklı disiplinlerden bilim insanlarının sayısının artması, bu toplantılar aracılığıyla bir araya gelmesi, birikimlerin paylaşılması, konunun aydınlatılması ve gelecekte yapılabileceklerin tartışılması açısından son derece önemlidir.

İlki 30 Eylül-1 Ekim 2013’te gerçekleştirilen Dokuz Eylül Geriatri Günleri’nin ikincisinde yaşlılarda oldukça sık görülen, acil tanı ve tedavi gerektiren ‘DELİRYUM’ konusu her yönüyle ele alınacaktır. Başta geriatri üniteleri olmak üzere; yoğun bakım, cerrahi, nöroloji, psikiyatri, gibi klinikler ile bakımevlerinde görev yapan; kısacası deliryumlu yaşlıyla karşılaşma olasılığı yüksek olan tüm sağlık çalışanlarının farkındalığını ve bilgisini arttıracak bu toplantı; Türk Geriatri Vakfı, Geriatri ve Gerontoloji Derneği, Alzheimer Vakfı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Geriatri Bilim Dalı işbirliğiyle 6 Haziran 2014’te Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. Böylece ülkemizde ‘ilk kez’ farklı disiplinler ‘DELİRYUM’ çatısı altında bir araya gelmiş olacaktır.

Toplantımıza Geriatri ve Deliryumla ilgilenen tüm branşlardan hekimler ile pratisyen ve aile hekimleri, hemşire, psikolog, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı başta olmak üzere bu alana ilgi duyan bütün sağlık çalışanlarının katılımını arzu etmekteyiz.

Saygılarımızla…

Düzenleme Kurulu Adına
Prof. Dr. Ahmet Turan IŞIK

Geri