8. Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi
  
  Antalya / Belek
  6-8.MART,2014
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Antalya / Belek
TARİH   6-8.MART.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türk Hematoloji Derneği
ETKİNLİK MERKEZİ   Xanadu Resort Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Serenas Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.thdkitkht2014.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarım,

Türk Hematoloji Derneği, Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongresi’nin sekizincisini bu sene 6-8 Mart 2014 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirecektir. Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri kongremiz, bu konuda ülkemizde düzenli olarak gerçekleştirilen en büyük organizasyon olması yanında yurt dışındaki benzerleri arasında da en önemli birkaç toplantıdan birisi olma özelliğini korumaktadır.

Artık standart hale gelmiş bir tedavi yöntemi olan hematopoetik kök hücre nakli, uygulamalarına yansıyan sürekli gelişmeler nedeniyle biz hematologların yakından izlemesi gereken bir alan olmaya devam etmektedir. Tıbbın pek çok alanında olduğu gibi hematopoetik kök hücre nakli de sürekli gelişme göstermekte, temel bilgilerden uygulama yöntemlerine, endikasyonlardan komplikasyonlara pek çok konuda yeni bilgilereulaşma ve günlük uygulamalarımıza yansıtma zorunluluğu ile karşı karşıya kalmaktayız. Ulusal Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri Kongreleri yıllardır bu noktada önemli bir gereksinime yanıt vermektedir.

Ülkemizde halen ruhsatlı 60 hematopoetik kök hücre nakil merkezi mevcuttur ve bu sayı yıllar içinde giderek artmaktadır. Ünitelerin başarısında hekim, hemşire ve diğer görevlilerin tümünün emeği, eğitimi ve bilgilerinin güncellenmesinin önemli rol oynadığı da bir gerçektir. Kongre programı bu gereksinimler göz önünde tutularak hazırlanmıştır. Bilimsel Programda, erişkin ve pediatrik kök hücre nakli konuları her yönüyle tartışılıp çok değerli bilim insanları tarafından güncel veriler sunulacak.

Kongre programında bu sene JACIE Transplant Merkezi Hazırlık Kursu’nun ikincisini yapıyoruz. EBMT yetkilileri tarafından önemli bilgilerin yansıtılacağı bu kursa transplantasyon ünitelerinde görevli ya da görev alacak hekimler katılabileceklerdir.

Ülkemizdeki nakil merkezlerinin 38’i halen EBMT üyesidir. Ancak EBMT kuralları gereği üyelik statüsü nakil istatistiklerinin paylaşımı ile ilişkilendirilmiştir. Bu arada EBMT ile veri paylaşımını sağlayan çalışanlarımızın bu konuda zaman zaman zorluk çektiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle bu yıl da Veri Yönetimi Kursu’nun dördüncüsünü düzenliyoruz. Böylece yenilenen veri iletim sisteminin de tanıtımı yapılabilecektir. Bu kursa hekimler, hemşireler veya klinik veri sorumluları katılabilir.

Nakil ünitelerinin başarısında hekimler yanında iyi eğitimli nakil hemşirelerinin önemini de unutmadık. Bu yılki kongremizde EBMT ve Onkoloji Hemşireliği Derneği ile işbirliği yaparak 4. EBMT/ THD Kök Hücre Transplantasyonu Hemşireliği Kursu düzenliyoruz.

Bilimsel programda, erişkin ve pediatrik kök hücre nakli konuları her yönüyle tartışılıp çok değerli bilim insanları tarafından güncel veriler sunulacak.

Kongrenin son günü ise EBMT tarafından gerçekleştirilecek olan “Kronik GVHH” başlıklı eğitim programı yer alacaktır. Bu programda kronik GVHH, günlük pratikte karşılaştığımız tüm sorunlara önemli ölçüde yanıt olabilecek şekilde, patogenez, yeni sınıflama (NIH) ve tedavinin tüm yönleri ile ayrıntılı şekilde incelenecektir. EBMT elçisi olarak bu kursun gerçekleşmesine katkıda bulunacak Avrupa’lı meslektaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.

Kongremiz sadece hematopoetik kök hücre naklini değil, kök hücre tedavileri ana başlığında diğer kök hücre uygulamalarını de konu almaktadır. Bu kapsamda temel kavramlardan uygulamalara ve ülkemizdeki gelişmelerin ele alındığı oturumlara yer verdik.

Hematopoetik kök hücre nakli ve nakil dışındaki kök hücre araştırmaları ile yurt dışında konularında öne çıkmış değerli “bilim elçileri” meslektaşlarımız da yeni çalışmaları ile aramızda olacaklar.

Türk Hematoloji Derneği adına, hematopoetik kök hücre nakli ve kök hücre tedavileri konusunda bilgilerimizi güncelleyerek, tecrübelerimizi paylaşma fırsatı bulacağımız bu güçlü bilimsel programda, hematolojiye gönül veren tüm arkadaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Teoman Soysal
Kongre Başkanı

Geri