Türkiye 5. Bitki Koruma Kongresi
 
  
  Antalya / Kemer
  3-5.ŞUBAT,2014
     
KATEGORİ  
Tarım ve Ziraat
YER   Antalya / Kemer
TARİH   3-5.ŞUBAT.2014
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi
-T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ETKİNLİK MERKEZİ   Akka Antedon Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Bilkon Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.bitkikoruma2014.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarım,


Türkiye V. Bitki Koruma Kongresi, Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün ev sahipliğinde, Türkiye Biyolojik Mücadele Derneği, Türkiye Entomoloji Derneği, Türkiye Fitopatoloji Derneği ve Türkiye Herboloji Derneğinin destekleriyle 3-5 Şubat 2014 tarihlerinde Antalya'da yapılacaktır.

Kongrede ülkemizde yetiştirilen tarımsal ürünlerde ekonomik düzeyde kayıplara neden olan zararlı, hastalık ve yabancı ot konularında çalışan tüm paydaşları bir araya getirerek bitki koruma alanındaki çalışmaların paylaşılması amaçlanmıştır.

Kongrede, bitkisel üretimde sorun olan zararlılar, hastalık etmenleri ve yabancı otlar konularında yapılmış bilimsel nitelikli araştırmalar değerlendirilecektir. Yapılan çalışmalar sözlü veya poster bildiriler olarak sunulabilecektir. Sunuların seçimi ve değerlendirilmesi Kongre Bilim Kurulları tarafından gerçekleştirilecektir.

Kongrede bildiriler dört bölüm altında sunulacaktır:
1. Biyolojik mücadele,
2. Bitki zararlıları ve mücadeleleri,
3. Bitki hastalıkları ve mücadeleleri,
4. Yabancı otlar, parazit bitkiler ve mücadeleleri.

Türkiye V. Bitki Koruma Kongresi, aynı zamanda X. Biyolojik Mücadele, IX. Entomoloji, XIV. Fitopatoloji ve VIII. Herboloji Kongreleri niteliğindedir. Bu kongrede de, Bitki Koruma Kongrelerinin bilimsel düzeyinin korunması yanında, siz katılımcıların sosyal beklentilerinin de karşılanması amacıyla yeşilin değişik tonlarını ve denizin sesini içinde bulunduran 5 yıldızlı Hotel Akka Antedon'da yapılacaktır.

Kongre düzenleme kurulu adına sizleri Türkiye V. Bitki Koruma Kongresi'ne davet etmekten büyük onur ve mutluluk duymaktayım. Kongreye katılımlarınızın ülke tarımına ve bitki koruma alanındaki çalışmalara güç vereceği inancıyla saygılar sunarım.

Kongre Düzenleme Kurulu Adına,
Prof. Dr. Hüseyin GÖÇMEN


Geri