Milli Mücadele'de Güney Bölgesi Sempozyumu
 
  
  Gaziantep
  25-27.ARALIK,2013
     
KATEGORİ  
Kültür ve Tarih
YER   Gaziantep
TARİH   25-27.ARALIK.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı
-Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü

ETKİNLİK MERKEZİ   Gaziantep Üniversitesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://atam.gov.tr/milli-mucadelede-guney-bolgesi-sempozyumu-25-27-aralik-2013-gaziantep/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü işbirliğinde 25-27 Aralık 2013 tarihleri arasında Gaziantep’te
“Milli Mücadele’de Güney Bölgesi Sempozyumu” düzenlenecektir.

I. Dünya Savaşı’ndan sonra işgal edilmeye başlanan vatanın her karesinde, bu işgallere karşı onurlu bir mücadele örneği gösterilmiştir. Bu mücadelenin kilit noktalarından birisini de Güney Bölgesi oluşturmaktadır. Bu büyük mücadele destanının en önemli parçalarından olan Güney Bölgesi’ni her yönüyle inceleyecek olan geniş katılımlı bir sempozyum düzenlemeyi planlamaktayız.

Cumhuriyet tarihi üzerine çalışan akademisyenler ve araştırmacıların bir araya getirilmesine vesile olacak bu sempozyumun Cumhuriyet tarihimizle ilgili yeni bilgi ve fikir üretimine katkı sağlaması ve ülkemizin yakın dönem tarihine ışık tutması en büyük temennimizdir.

Bildirilerin yeni araştırmalara dayalı olması, yeni bakış açıları sunması ve özgün olması gerekir. Bildiri özetleri 400 kelimeyi aşmamalıdır.

Aşağıda, Sempozyumda yer alması planlanan konu başlıkları için bir çerçeve sunulmuştur. Bildiri konularının, Sempozyum genel çerçevesine uyması ve ana tema dışına çıkmaması kabulü için ön şarttır.

Bildiri sunacak katılımcıların yol ve konaklama giderleri Merkezimiz ve Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü tarafından karşılanacaktır.

Sempozyuma katılmanızı diler, saygılar sunarız.

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü

Geri