14. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi
 
  
  İzmir
  13-14.ARALIK,2013
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İzmir
TARİH   13-14.ARALIK.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -EÜTF Spor Hekimliği Anabilim Dalı
-Türkiye Spor Hekimleri Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Dekon Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.sporhekimligi2013.com/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Spor Hekimliği topluluğunun değerli üyeleri

Bu yıl 14. Ulusal Spor Hekimliği Kongresini 13-14 Aralık tarihlerinde güzel İzmir'imizde düzenlemekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Spor hekimliğinin Türkiye'de bir uzmanlık alanı olarak yerini almasını sağlayan Prof. Dr. Necati Akgün'ün önderliğinde bu kongrelere uzun yıllar ev sahipliği yapmış olan EÜTF Spor Hekimliği Anabilim Dalının ve Türkiye Spor Hekimleri Derneğinin ortaklaşa gerçekleştireceği bu etkinliğe sizleri davet etmekten onur duyuyoruz. Varlığınızla kongremizin arzulanan amacına ulaşacağına inanıyoruz.

"Spor yaralanmalarından korunma" konusunu dernek yönetimimiz kongrenin ana teması olarak saptamıştı. Bunun yanı sıra, bir önceki kongrede ana tema olarak vurgu yapılan "Kronik hastalıkların tedavisinde egzersizin önemi" alanı; ülkemizin kardiyovasküler hastalıklar, hipertansiyon, diyabet ve obezitede Avrupa'da ilk sıralarda yer alması nedeniyle önceliğini bu kongrede de sürdürecektir. Bu yaklaşımımızı Amerikan Spor Hekimliği Birliği (ACSM)'nin "Egzersiz İlaçtır" sloganı ve egzersiz reçetesi uygulamalarının yaygınlaşması desteklemektedir. Bu ana temaların yanı sıra, mültidisipliner yapımızda bulunan tüm bilim alanlarını illgilendiren çok sayıda konferans, sözel ve poster sunum ile uygulamaların yer alacağı oturumlarda, güncel bilimsel çalışmalar ışığında oluşacak sinerji ortamı hepimize katkı sağlayacaktır.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları mensubu spor bilimci, eğitimci ve öğrencilerin, sporcu beslenmesiyle ilgilenenlerin, ortopedistlerin, fiziksel tıp ve rehabilitasyon alanı çalışanlarının ve fizyoterapistlerin mültidisipliner spor hekimliği ortamında farklı konularda edinecekleri yeni bilgilerin yanı sıra, yapacakları katkılar ve katılacakları tartışmalarla kongreye renk katacaklarını düşünüyoruz.

Kongre öncesi gün FIMS Spor Hekimliği Kursuna (*Kurs iptal edilmiştir) , takip eden pazar günü ise, sizlerin İzmir ve çevresini yakından tanıyıp yaşama olanağı bulabilmeniz için ayrıldı. Kongre süresince sosyal ve bilimsel programla sizleri en iyi şekilde ağırlamak ve İzmir'imizden güzel anılarla ayrılmanızı sağlamak en büyük dileğimizdir.


Kongre Başkanları
Prof. Dr. Çetin İşlegen
Prof. Dr. Oğuz Karamızrak

Geri