Çevre-Tasarım Kongresi 2013
 
  
  Bursa
  12-13.ARALIK,2013
     
KATEGORİ  
Mimarlık
YER   Bursa
TARİH   12-13.ARALIK.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Uludağ Üniversitesi
-Yıldız Teknik Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.cevretasarimkongresi2013.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Dünyada yoğun olarak yaşanan çevre sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm arayışları insanların ve sağlıklı yaşamın devamını sağlayabilmek amacıyla sürekli gündemde bulunmaktadır. Çevre sistemleri, insanların en önemli eylemlerinden biri olan tasarım eyleminin biçimlenmesinde de hem bir araç hem de bir süreç olarak değerlendirilmektedir. Bu bağlamda her tasarım eylemini de çevre sistemlerinin bütünü içinde değerlendirmek gerekmektedir. Daha kaliteli, daha sağlıklı yaşanabilen ve gelecek kuşakların da gereksinimlerini karşılayabilmelerine olanak tanıyacak çevrelerin ölçütleri bilim adamları ve konu ile ilgili araştırmacılar tarafından sürekli olarak tartışılmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Ofisi, Sağlıklı Kentler Projesini “Herkes İçin Sağlık” prensiplerinin uygulanmasını sağlayan bir araç olarak tanımlamaktadır. “Herkes İçin Sağlık” sloganıyla yola çıkan proje, Avrupa kıtasından sonra Amerika ve Avustralya kıtalarına da ulaşarak küresel bir hareket niteliği kazanmıştır. Projenin 5. Fazı olan 2009-2013 yılları arasındaki dönem için “Önemseyen ve Destekleyici Çevreler, Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Kentsel Çevre ve Tasarım” olmak üzere 3 ana tema belirlenmiştir.

Bu bağlamda 2013 yılında ikincisi düzenlenecek olan “SAĞLIKLI ÇEVRE – SAĞLIKLI TASARIM” ana temalı Çevre – Tasarım Kongresi’nde, sağlıklı çevrenin biçimlenmesinde sağlıklı tasarımı yönlendiren aktör olarak insan, ana kavramlar olarak eğitim ve politika, çağdaş gelişmelere uyum sağlamak açısından da teknoloji kullanımı tartışma konuları olarak belirlenmiştir.

Geri