5. Dünya Lale Zirvesi
 
 
  5th World Tulip Summit
  İstanbul
  14-15.KASIM,2013
     
KATEGORİ  
Çevre
YER   İstanbul
TARİH   14-15.KASIM.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Dünya Lale Zirvesi Kurumu
-İstanbul Büyükşehir Belediyesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Haliç Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.worldtulipsummitistanbul.com/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Adını bir devre vermiş, doğu kültüründe ve mitolojilerinde özgün bir yere sahip özel bir çiçektir, lale… Bir yaprağın üzerindeki çiğ tanesine düşen yıldırımın izi olduğu rivayet edilir. Anadolu topraklarında yeniden doğan, Selçuklu ve Osmanlı’nın elinde ebru olan, saraylarda ve camilerde çini olan lale, zengin kültürümüzün nadide bir parçasıdır. Fetih’le birlikte İstanbul’a gelen lale, en güzel İstanbul topraklarında büyüdü, İstanbul’un çiçeği oldu. Fetih’ten sonra Avrupalı oldu, dünyalı oldu.

2006 yılında “İstanbul lalesiyle yeniden buluşuyor” sloganıyla düzenlediğimiz İstanbul Lale Festivali ile laleyi, ait olduğu, çok sevdiği topraklarla yeniden buluşturduk. Aradan geçen sekiz yılda lale, daha önceleri olduğu gibi, İstanbul’da yine baharın habercisi oldu. Her bahar İstanbul’un sokaklarını, caddelerini, meydanlarını süsledi. Her bahar dört bir köşesinde milyonlarca lalenin açtığı İstanbul’da, şimdi 5. Dünya Lale Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz.

Bu vesileyle Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren ve aynı zamanda gerçek bir barış kenti olan İstanbul’da, doğal ve tarihi güzelliklerinin keyfini çıkarmanızı ve güzel zamanlar geçirmenizi diliyorum.


Dr. Kadir Topbaş
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Geri