6. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu
 
  
  Bursa
  4-7.ARALIK,2013
     
KATEGORİ  
Dilbilim
YER   Bursa
TARİH   4-7.ARALIK.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

ETKİNLİK MERKEZİ   Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://dunyadiliturkce.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Saygıdeğer Bilim İnsanları,

Ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Uludağ Üniversitesinin bu yıl “VI. DÜNYA DİLİ TÜRKÇE SEMPOZYUMU”na ev sahipliği yapacağını büyük bir memnuniyetle duyurmak istiyorum.

Türkçenin tüm yönleriyle ele alınacağı bu sempozyumda, dilimizin dünya üzerindeki konumu; gelişimi; dünü, bugünü ve yarını sorgulanacak; Türkçenin geleceğine ışık tutacak çalışma yöntemlerinin ortaya konması sağlanacaktır. Böylece Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük dünya devletinin ortaya çıkmasına zemin hazırlayan Bursa’da dört gün boyunca Dünya dili Türkçeyle ilgili bilimsel bir ortam oluşacaktır.

4-7 Aralık 2013 tarihlerinde altıncısı düzenlenecek olan Dünya Dili Türkçe Sempozyumunun Türk dili, Türk edebiyatı, Türk kültürü için yararlı olacağına inancımız tamdır. Bu inançla Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, dünyanın dört bir yanından ve ülkemizdeki çeşitli üniversitelerden gelerek sempozyuma katkıda bulunacak bütün bilim insanlarına şimdiden teşekkürü bir borç olarak görmekte; tüm birimleriyle sempozyuma farklı coğrafyalardan katılan konuklarını kucaklamaya hazırlanmaktadır.

Saygı ve selamlarımla…

Prof. Dr. Kamil Dilek
Uludağ Üniversitesi Rektörü



Uluslararası Dünya Dili Türkçe

Geri