20. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi
 
  
  Ankara
  7-10.EYLÜL,2013
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Ankara
TARİH   7-10.EYLÜL.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD
-Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Asterya Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://sosyalpsikiyatri.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli meslektaşlarımız,

20. Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı ve Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği’nin işbirliğiyle 7-10 Eylül 2013 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecektir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda düzenlenecek olan kongrenin ana teması “Dünden Bugüne, Genden Topluma” olarak belirlenmiştir.

Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongreleri’nin düzenlenmeye başladığı 1994 yılından beri psikiyatrideki paradigma değişiminin yanı sıra ülkemizde sağlıkta dönüşüm programının uygulanması, performansa dayalı ücretlendirmeye geçilmesi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nin açılması gibi hem bilimsel anlamda hem de psikiyatri uygulamalarında büyük değişiklikler yaşanmıştır. Teknolojik ilerlemelerin sonucu olarak beyin görüntüleme yöntemleri, ilaç tedavileri, genetik analizler büyük ilerleme kaydetmiştir. Bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin Sosyal Psikiyatri’nin önemini azaltacağı düşünülse de psikiyatrik hastalıkların ortaya çıkmasında gen- çevre etkileşiminin öneminin anlaşılmasıyla ruh sağlığı için Sosyal Psikiyatri yeniden gündeme gelmiştir.

Uluslararası İntiharı Önleme Derneği (International Association for Suicide Prevention-IASP) ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dünya İntiharı Önleme Günü olarak belirlenen 10 Eylül tarihi kongremizin son günüdür. Ülkemizde de İntiharı Önleme Derneği öncülüğünde ve Türkiye Psikiyatri Derneği’nin işbirliğiyle 5 yıldan beri aynı tarihte İntiharı Önleme Günü etkinlikleri düzenlenmektedir. 10 Eylül 2013 günü Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi içinde 6. Dünya İntiharı Önleme Günü toplantıları düzenlenecek, intihar ve intiharı önleme konusunda yapılan çalışmalar paylaşılacaktır.

Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi’nin 20. yılında Ankara’da Türkiye Sosyal Psikiyatri Derneği’nin kurucusu olan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı tarafından düzenlenmesinin heyecanıyla sizleri Ulusal Sosyal Psikiyatri Kongresi’ne katılmaya davet ediyoruz.



Kongre Başkanı

Prof. Dr. Engin Turan

Kongre Başkanı
Doç. Dr. Bedriye ÖNCÜ

Geri