2. Ulusal Çocuk Yanıkları Kongresi
 
  
  Antalya / Lara
  10-14.NİSAN,2013
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Antalya / Lara
TARİH   10-14.NİSAN.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği
ETKİNLİK MERKEZİ   Kervansaray Lara Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Akademi Kongre
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.cocukyanik2013.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız;

Yanıklar tüm dünyada travmaya bağlı ölümlerin en önemli nedenlerinden biri olmaya devam etmekte ve bunların önemli bir kısmını da çocuklar oluşturmaktadır. Gelişmiş ülkelerde yanık tedavisi ile ilgili acil müdahale, transport kriterleri ve özellikle son yirmi yılda gelişen tedavi yöntemlerine uygun merkezlerin oluşturulması ile yanığa bağlı morbidite ve mortalite belirgin olarak düşmüştür.


Ülkemizde de dünyadaki gelişmelere paralel olarak bu konuda önemli gelişmeler olmuş, yanık tedavisinde ilk müdahaleden, özelleşmiş merkezlerde yürütülmesi gereken tedavilere kadar tüm aşamaları içeren bir ‘yanık algoritması’ oluşturulmuştur. Bununla birlikte ülkemizin değişik bölgelerinde yanıkla ilgilenen farklı disiplinlerin bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle henüz yeterince paylaşamadıkları kanaatindeyiz.


Bu ihtiyacı değerlendiren “Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği, Çocuk Yanıkları Çalışma Kolu”, Kasım 2011’de düzenlediği I. Ulusal Çocuk Yanıkları Kongresi’nden elde edilen tecrübe ve birikim ile yanıkla ilgilenen tüm uzmanlık dallarını daha geniş bir katılımla bir araya getirmeyi amaçlayarak “II. Ulusal Çocuk Yanıkları Kongresi”ni 10-14 Nisan 2013 tarihinde Antalya’da düzenleme kararı almıştır.


Yanık tedavisinin multidisipliner bir yaklaşım gerektirdiği bilinci ile bu konu ile ilgilenen bütün uzmanlık dallarını, yardımcı sağlık personelini ve sektördeki firmaları bir araya getirmeyi umuyoruz. Sizi 10-14 Nisan tarihleri arasında Antalya’nın güzel ikliminde bir araya gelmeye, bilgi ve tecrübenizi paylaşmaya davet ediyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,


Prof. Dr. Kaya Yorgancı
Kongre Başkanı


Doç. Dr. Emrah Şenel
Kongre Sekreteri


Geri