1. ODTÜ Sinirbilim Günleri
 
  
  Ankara
  16-17.ŞUBAT,2013
     
KATEGORİ  
Öğrenci Kongreleri
YER   Ankara
TARİH   16-17.ŞUBAT.2013
DÜZENLEYEN KURULUŞ   ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu & ODTÜ Psikoloji Topluluğu

ETKİNLİK MERKEZİ   ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://biyogen.metu.edu.tr/sinirbilim-gunleri
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sinirbilim, altında onlarca farklı bilim dalını barındıran, engin bir bilimsel çalışma sahasıdır. Bünyesinde barındırdığı bilimler hakkında bir fikir sahibi olabilmeniz açısından, sinirbilimin alt başlıkları sayılan alanları şöyle sıralayabiliriz:

Elektrofizyoloji, Hesaplamalı Sinirbilim, Moleküler Sinirbilim, Hücresel Sinirbilim,S istemsel Sinirbilim, Nöroendokrinoloji, Nöroetoloji, Nöropsikoloji, Psikonöroimünoloji, Bilişsel Nörobilim, Nörogörüntülme, Nöroekonomi, Sosyal Sinirbilimler, Nöroloji, Psikiyatri, Nöroşirürji, Psikoşirürji, Anesteziyoloji, Nöropatoloji, Nöroradyoloji, Klinik Nörofizyoloji, Nörofizyoloji, Entegratif Nörobiyoloji, Nörobiyoloji, Paleonöroloji, Nörolinguistik, Nöromühendislik, Kültürel Nörobilim, Davranışsal Sinirbilim, Hayvan Davranışları Bilimi (Etoloji), Nöroinformatik, Nörofelsefe, Nörofarmakoloji, Nöroanatomi, Gelişimsel Sinirbilim, Genetik Sinirbilim, Biyofizik, Enformatik Sinirbilim, ...

Bu bilimlerin sayısını arttırmak da mümkündür.

İşte bu kadar geniş bir alanda, halkımızın neredeyse hiçbir bilgisinin olmaması ve bu alanlarda ülkemizde yürütülen çalışmalardan haberdar olmamamız, bilimsel bilginin yayılması açısından kabul edilemez bir durumdur. Bunu fark eden ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu ve ODTÜ Psikoloji Topluluğu olarak, iki topluluğun öğrencilerinin dayanışmasıyla, tek ve büyük bir ODTÜ Sinirbilim Günleri etkinliği çıkarmaya karar verdik.

Bu etkinlikte, ülkemizde ve yurtdışında, Sinirbilim alanlarında araştırmalar yürüten akademisyenlerimizi ODTÜ'de ağırlayacak ve halkımıza açık olarak yapacağımız etkinlikle, bu konulardaki genel farkındalığı ve bilinci arttırmayı hedefleyeceğiz. Akademisyenlerimizden genel halk kitlesine yönelik sunumlar hazırlamasını bekleyecek, bu sayede medyadan öğrenilen ya da kulaktan dolma bilgilere dayanan öğrenimin önüne geçecek, gerçek ve yalın bilimi halkımıza ulaştıracağız.

Etkinliğimize sizleri de bekleriz.

Teşekkürler.

ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu
ODTÜ Psikoloji Topluluğu


Geri