4. Uluslararası İstanbul İktisatçılar Zirvesi
  
  İstanbul
  8-10.EKİM,2012
     
KATEGORİ  
İktisadi ve İdari Bilimler
YER   İstanbul
TARİH   8-10.EKİM.2012
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -İstanbul İktisatçılar Derneği (İKDER)
-İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
-Türk Patent Enstitüsü (TPE)

ETKİNLİK MERKEZİ   Wow Hotels & Convention Center
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.ikder.org/zirve/2012
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Akademisyenler ve Araştırmacılar,

İstanbul İktisatçılar Derneği (İKDER), İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından organize edilen 4. Uluslararası İstanbul İktisatçılar Zirvesi, yerli ve yabancı çok sayıda akademisyenin, politikacının, bürokratın, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla, 08-10 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul’da Wow Hotels & Convention Center’da gerçekleştirilecektir.

İstanbul İktisatçılar Derneği, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Türk Patent Enstitüsü adına sizleri güncel konuların bilimsel bir ortamda tartışılacağı “Rekabet Ekonomisinde Yeni Fikir, Yeni Ürün ve Mülkiyet Hakları” temalı
4. Uluslararası İstanbul İktisatçılar Zirvesi’ne davet etmekten büyük mutluluk duymaktayız.

Günümüz dünyasında küresel dönüşüm ve değişim sürecine paralel olarak ekonomik ve sosyal yaşamın bütün alanları derinden etkilenmiş, rekabet düzeyi artmış, inovasyon, yeni fikir ve yeni ürün vb. alanlarda önemli gelişmeler yaşanmış, sermaye ve teknolojinin uluslararası dolaşımının hızla arttığı küresel ekonomide sınai mülkiyet hakları ekonomik ve ticari yaşamın önde gelen unsurlarından biri haline gelmiştir.

Küreselleşen dünyada hızla artan rekabet koşulları, bir ülke ekonomisinin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biri olan sınai ve fikri mülkiyet haklarının korunmasını da zorunlu hale getirmiştir. Dolayısıyla, günümüz ülkelerinin ekonomik faaliyetlerinin önemli bir bölümünü mülkiyet hakları ve korunması oluşturmaktadır. Bununla birlikte, sınai ve fikri hakların sadece edinilmesi değil yönetilmesi de firmaların sürdürülebilirliği ve rekabet güçleri açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu önem, konunun daha fazla tartışılmasını gerekli kılmaktadır.

4. Uluslararası İstanbul İktisatçılar Zirve’sinin Yürütüme Kurulu, “Yeni Ekonomi ve Küresel Rekabet; Yeni Ürün Geliştirme ve Yönetimi; Teknoloji Transfer Yönetimi; Sınai Mülkiyet Hakları; Fikri Mülkiyet Hakları; Mülkiyet Haklarının Ekonomik ve Hukuki Boyutları; Sınai Mülkiyet Hakları ve Dünyada Başarılı Uygulama Örnekleri; Üniversite - İş Dünyası İşbirliği”nin tartışılacağı bilimsel bir zemin oluşturmayı amaçlamaktadır.

Uluslararası İstanbul İktisatçılar Zirvesi, gündeme getirilmesinin gereğine inandığı iktisadi ve sosyal konularda, nitelikli ve saygın bir tartışma platform oluşturmak amacıyla, İstanbul İktisatçılar Derneği’nin bilimsel bir etkinliği olarak tasarlanmıştır. Zirve’de her yıl farklı bir iktisadi veya sosyal sorun ele alınmakta ve tartışılmaktadır.

Zirve, farklı ülkelerden iktisat ve işletme alanlarındaki akademisyen ve araştırmacılar ile politika yapıcıları ve iş dünyasından profesyonelleri bilimsel amaçla bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

4. Uluslararası İstanbul İktisatçılar Zirvesi, İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Zirve’nin dili Türkçe ve İngilizce’dir. Zirve sırasında iki dilde çeviri hizmeti sağlanacaktır.

Zirve çağrımızla ilgilenen meslektaşlarımızın, 250 kelimeyi aşmayacak şekilde, öngördükleri sunumlarını içeren bir ÖZET’i online olarak 12 Ağustos 2012 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir. Sunum metinleri 8 ile 15 sayfa arasında olmalıdır (dipnotlar ve bibliyografya dahil).

Katılımcıların, 28 Eylül 2012 tarihine kadar da online olarak kayıtlarını yapmaları ve katılım ve konaklama ücretlerini ödemeleri gerekmektedir.

Zirve Yürütme Kurulu, siz değerli katılımcılardan ilan edilen konularda hazırlanacak teorik ve uygulamalı makaleler beklemektedir. Gönderilen özetler, konferans teması ve konferans programına uygunluğuna, içerik ve format olarak belirtilen koşulları yerine getirip getirmediğine ve diğer bazı hususlara dikkat edilerek bir hakem sürecinden geçirilecektir.

Bildiriler iki şekilde hazırlanabilmektedir:

1. Sözlü Bildiriler (15-20 dakika süren sözlü formel sunumlar).

2. Poster Bildiriler (Sözlü olmayan enformel sunumlar)

Zirve’nin son gününde, bildirilerden birine “En İyi Bildiri” ödülü verilecektir. Hakem Komitesi, Zirve’de sunulan tebliğler üzerinde yapacağı incelemenin sonunda bunlardan bir tanesini “En İyi Bildiri” olarak seçecektir. Daha önceden başka bir yerde makale, bildiri, kitapta bölüm vb. olarak yayınlandığı tespit edilen eserler Zirve’ye ve yarışmaya kabul edilmeyecektir.

Zirve’de sunulan bazı bildiriler, hakemler tarafından uygun görüldüğü takdirde International Journal of E-Entrepreneurship and Innovation (IJEEI) adlı uluslararası hakemli dergilerde yayınlanma olanağına sahip olacaktır.

Zirve Yürütme Kurulu, Türkiye’nin çeşitli üniversite ve kurumlarında görev yapan çok değerli akademisyenlerden oluşan Zirve Bilim Kurulu’na ve emeği geçen diğer kişi ve kurumlara, programa katkı ve desteklerinden dolayı müteşekkirdir.

Online kayıt, özet gönderme, konaklama, Zirve yeri, kayıt ücreti vb. konularda detaylı bilgi için lütfen Zirve’nin internet sitesine başvurunuz (http://www.ikder.org/zirve) ya da e-mail gönderiniz (zirve@ikder.org).




Önemli Tarihler:




Zirve Tarihleri: 08-10 Ekim 2012

Bildiri Özetlerinin Son Teslim Tarihi: 12 Ağustos 2012
Kabul Edilen Bildiri Özetlerinin İlanı: 17 Ağustos 2012
Bildiri Tam Metinlerinin Son Teslim Tarihi: 18 Eylül 2012
Kabul Edilen Bildirilerin İlanı: 23 Eylül 2012
Kayıt & Konaklama Ücretlerini Ödemede Son Tarih: 28 Eylül 2012


Hem bu Zirve’nin organizatörleri olan İKDER, TPE ve İktisat Fakültesi, hem katılımcılar, hem de bilim dünyası açısından Zirve’nin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini diler, herkesi en içten duygularımızla selamlarız…


Zirve Yürütme Kurulu


Geri