Türkiye 11. Gıda Kongresi
 
  
  Hatay
  10-12.EKİM,2012
     
KATEGORİ  
Gıda
YER   Hatay
TARİH   10-12.EKİM.2012
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Gıda Teknolojisi Derneği
-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
-Mustafa Kemal Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Yerleşkesi,
Atatürk Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Peraair
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.gidakongresi2012.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
İlk Türkiye Gıda Kongresi 25-27 Nisan 1978 tarihlerinde, Gıda Teknolojisi Derneği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ortaklaşa yapılmış idi. 11. Ulusal Kongremizi 10-12 Ekim 2012 tarihlerinde Mustafa Kemal Üniversitesi ile birlikte Hatay'da düzenliyoruz.

Türkiye 11. Gıda Kongresi'nin Mustafa Kemal Üniversitesi ile beraber düzenlememizdeki temel faktörler, orada birlikte çalışabileceğimiz güçlü bir ekip olması ve çok açıkça Hatay'ın tarihi ve turistik dokusudur. Örneğin, Antakya Mozaik Müzesi, sergilenen mozaiklerin büyüklüğü, sayısı ve kalitesi açısından dünyanın en zengin ikinci mozaik müzesi sayılıyor.

Hatay kongresinde erken ve standart kayıt tarihi dışında "geç kayıt tarihi" uygulayacağız. Meslektaşlarımızdan 01 Mayıs 2012 tarihine kadar bildiri özetlerini göndermelerini bekliyoruz. Bu tarihe kadar gelen bildirileri değerlendiririz ve kabul edilen bildirilere erken kayıt tarihi fırsatı sağlarız. 02 Mayıs- 01 Eylül 2012 tarihleri arasında da bildiri başvurusu kabul edebiliriz. Ama bunlardan kabul edilenlere "geç kayıt ücreti" uygularız. Buna göre hiçbir koşulda bu sayfada ilan edilen takvimlerde bir değişme olmayacaktır. Yeterince esnek bir takvim meslektaşlarımıza sunulmuştur.

Bu kongremizde bir diğer değişiklik, Bilimsel Danışma Kurulu'nun kompozisyonudur. Çoğu kongrede görmeye alıştığımız, mesleğimizin duayeni denilecek isimler yerine yepyeni isimler görüyorsunuz. Bu meslektaşlarımızın çoğu için, artık bu platformlarda Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi olma zamanı geldi de geçti bile. Bu seçim, ustaya saygısızlık değildir. Tam tersine; "ustalarımızın yetiştirdiği genç akademisyenleri bu platformlarda görmek, onlar için onur vericidir" diye düşünüyoruz.

"2nd International Congress on Food Technology, 2014 November" için ajandanızda kayıtlarınızı alın. İstanbul ya da yine Antalya düşünülüyor. Bu kongre ile ilgili ilk somut karar, www.intfoodtechno2010.org adresindeki açılış müziği korunacaktır.

Sevgi ve saygılarımla,

Prof. Dr. A. Kadir Halkman
Kongre Başkanı

Geri