48. Türk Pediatri Kongresi &
  International Association for Adolescent Health 17th European Meeting
  
  Antalya / Side
  15-19.MAYIS,2012
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Antalya / Side
TARİH   15-19.MAYIS.2012
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türk Pediatri Kurumu
ETKİNLİK MERKEZİ   Starlight Otel & Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Topkon Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.turkpediatri2012.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sevgili Meslektaşlarımız,

Kırk sekizinci Türk Pediatri Kongresini yine bir 19 Mayıs haftasında bu kez Antalya Side’de gerçekleştiriyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de genel pediatri ile ilgili birbirinden ilginç konularda bu konuların uzmanı hocalarımızla bilgi alışverişinde bulunacağız. Bu sene bir ilki gerçekleştirerek kongrenin ikinci salonunu tamamen interaktif sunumlara ayırdık. Dinleyicilerin “keypad”ler ile görüşlerini bildirebilecekleri bu oturumda, karşılıklı soru cevaplarla, toplantıların daha ilgi çekici olacağını ümit ediyoruz. Kongrenin üçüncü salonunda da tedavi protokolleri ağırlıkta olacak. Pratik hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız problemlerin tedavi yaklaşımlarını uzman hocalarımızdan dinleyeceğiz.

Bilindiği üzere, her Türk Pediatri Kongresi’nin bir sosyal teması olması gelenek haline gelmiştir. Senelerdir çocuklarımızla ilgili sosyal konuları kongrenin ilk gününde, değişik meslek gruplarından, aile derneklerinden katılımlarla farklı bir platformda tartıştık.Bu seneki sosyal konuyu kendimize, yani çocuk hekimlerine ayırdık. Son senelerde daha da yoğun gerçekleşen sağlıkta değişim politikasının kısa dönemdeki olumlu ve olumsuz sonuçlarını birebir yaşamaya başladık. Uzun erimdeki sonuçlarını ise herhalde bir on sene sonra daha net görüyor olacağız.

Bu büyük değişikliğin biz çocuk hekimlerini ve vermekte olduğumuz sağlık hizmetlerini nasıl etkilediğini, üniversite, devlet hastanesi ve özel hastanedeki meslektaşlarımızın sunumları ile tartışacağız. Bu toplantılara sağlık bakanlığından yetkilileri de davet edeceğiz.

Kongremizin bir bölümünde de, yurtdışında benzer değişimleri yaşayan ülkelerin pediatri dernekleri başkanlarını dinleyip oralarda yaşanan değişimlerin bizim yaşadıklarımızla ne kadar paralellikler taşıdığını veya taşımadığını görmeye çalışacağız.

Kongremizle parelel olarak Avrupa Adolesan Kongresini de aynı günlerde düzenliyoruz. Arzu eden meslektaşlarımız ek ücret ödemeden bu güzel kongre ve workshoplara da katılabilecekler. Bu paralel oturumların kongremizin bilimsel düzeyini daha da arttıracağına inanıyoruz.

Bu kongrenin hepimize hem mesleki açıdan katkıda bulunacağını, hem de bizim yalnızca seyircisi olduğumuz sağlıkta değişim politikaları ile ilgili farklı bir görüş açısı sağlayacağını düşünüyoruz.

Güzel ülkemizin güzel kasabası Side’de büyük bir kongre merkezi kompleksinin içindeki iki otelde gerçekleştireceğimiz bu kongrenin sizleri en az daha önceki kongrelerimiz kadar mutlu edeceğini ümit ediyoruz.

Saygı ve sevgilerimizle

Prof. Dr. Mehmet VURAL
Türk Pediatri Kurumu Genel Sekreteri
48. Türk Pediatri Kongresi Başkanı

Prof. Dr. Fügen ÇOKUĞRAŞ
Türk Pediatri Kurumu Başkanı

Prof. Dr. Reha ARTAN
48. Türk Pediatri Kongresi Eş Başkanı

Geri