İstanbul Sağlık ve Beslenme Bienali
 
 
 
  İstanbul Health and Nutrition Biennial
  İstanbul
  9-11.ŞUBAT,2012
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   İstanbul
TARİH   9-11.ŞUBAT.2012
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türk Diabet Cemiyeti
-Türkiye Obezite Araştırma Derneği
-Türkiye Diyabet Vakfı

ETKİNLİK MERKEZİ   Sheraton Maslak Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Comart Organizasyon
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.saglikvebeslenmebienali.com
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Günümüzde beslenme ve sağlığın korunması çeşitli yönleriyle ele alınmakta çeşitli kuruluşlar ve son yıllarda da Sağlık Bakanlığı bu konuya taraf olarak çalışmalar yapmaktadırlar. Amaç tüm bireylerin ve özellikle çocuklarımızla gençlerimizin yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanmaları, dolayısıyla obezite ve diyabet oluşumunun önlenmesi olduğuna göre, çalışmaların, uygulanacak yöntemlerin ve alınacak önlemlerin bilimsel olması gereklidir.

Son aylarda beslenme ve gıdalara ilişkin ortaya atılan değişik fikir ve düşüncelerin basın yayın organlarına insan sağlığını bozucu şekilde yansıması endişe yaratan bir düzeye gelmiştir. Sağlık Bakanlığı’nın “Obezite ve Diyabetin Önlenmesi ve Tedavisi Strateji Programı’nın hayata geçirilmesinde kamu, sivil toplum ve bilim dünyasının işbirliği temel alınmıştır.

Bu konularla ilgili dernek ve kuruluşlar olarak bizlerinde bir araya gelerek ortak çalışmalar yapmamızın zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Bu görüşten hareketle “Gıda Güvenliği”nin ele alınması, besinlerin üretiminden, ambalajlanması, korunması, dağıtımı ve tüketimine kadar izlenmesi gerekenler nelerdir? Ülkemizde gıda endüstrisinin çalışma ve gayretleri nelerdir? Yeterli midir? Perakende satış noktaları ve toplu tüketim yerlerinde (marketler, restoranlar, kafeler ve okullar) ne tip önlemler alınmalıdır? Bunlar ülkemizde bilimsel anlamda yeterince gündeme gelmemiş ve tartışılmamıştır.

Yeni uygulamalarla beslenmenin vazgeçilmez unsurlarının göz ardı edilmemesi, çocukluk dönemi beslenme alışkanlıkları ve bu alışkanlıkları doğru geliştirmenin önemi ele alınarak ayrıca toplum sağlığını direkt ilgilendiren beslenme konularının bilimsel ve çok yönlü tartışılıp bir sonuca varılması; bu sonucun ilgili Bakanlıklara ve kamuoyuna sunulması için topyekûn işbirliği büyük önem taşımaktadır.

Bu noktadan hareketle 9-11 Şubat 2012 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan “Sağlık ve Beslenme Bienali” programını gerçekleştirmek için çalışmaktayız.

İnanıyoruz ki; Bienale yapılacak her katkı aynı zamanda toplum sağlığımızın geleceğine de yansıyacaktır. Bu inançla Sizi, bu önemli etkinliği izlemeye ve katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Saygılarımla
Organizasyon Adına
Prof.Dr. Nazif BAĞRIAÇIK
Türk Diabet Cemiyeti ve Türkiye Obezite Araştırma Derneği Başkanı

Geri