1. Uluslararası Beyaz Et Kongresi
 
 
 
  1st International Poultry Meat Congress
  Antalya / Side
  11-15.MAYIS,2011
     
KATEGORİ  
Veteriner ve Hayvancılık
YER   Antalya / Side
TARİH   11-15.MAYIS.2011
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Silence Beach Resort Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Papyon Organizasyon
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.beyazetkongresi.com
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
DEĞERLİ PAYDAŞLARIMIZ

Ülkemiz hayvancılığının lokomotiflerinden biri olan kanatlı sektörü bilhassa beyaz et alanında son 20 yılda büyük başarılar göstermiş olup, gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir. Beyaz et sektörü yetiştirme, besleme, bakım-idare, kesimhane, ileri işleme, yeni ürünler ve ürün kalite boyutunda sağladığı gelişme yanında, bilgi ve teknoloji kullanımı ile gelişmiş ülkelerdeki üretim kalitesini yakalamış ve onlarla rekabet edebilir noktalara ulaşmıştır. Nitekim 1990 yılında kişi başına 3,8 kg olan beyaz et tüketimi 2010 yılında 19,7 kg olarak gerçekleşmiştir. Sektör sağladığı gelişme ve başarıyı son yıllarda uluslararası ticarete de yansıtmış, 2010 yılında çeşitli ülkelere 151 bin ton ihracat yapmıştır. Artan üretimi ile önemli boyutta istihdam sağlayan ve ülke ekonomisine büyük katma değer yaratan sektör, mevcut üretim sisteminin uygunluğu ve ulaştığı kalite kriterleri sayesinde Avrupa Birliği'ne ihracat yapabilecek konuma gelmiştir.

Beyaz et sektörü ulaştığı mevcut gelişmişlik düzeyini ve üretim büyüklüğünü yeterli görmemektedir. Ülkemizdeki kişi başına beyaz et tüketimi Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği Ülkeleri ile karşılaştırıldığında hala oldukça düşüktür. Büyüyen Türkiye ve komşularımızla olan ticaret hacmimiz değerlendirildiğinde, beyaz et sektörünün önemli oranda gelişme potansiyeli vardır ve sektörün büyümesinin sürdürülebilirliği bu bağlamda önem arz etmektedir. Büyümesini ve gelişmesini bilim ve teknolojiyi kullanarak başaran sektörün ilerlemesi ve rekabet edebilir bir üretim sürekliliğini yakalaması bilgiyi, teknolojiyi daha çok kullanması, paylaşması, öğrenmesi ve öğretmesi yanında mevcut sorunlarını da çözmesi ile mümkün olacaktır. Tüketicinin, beyaz et ürünlerinin kalitesi ve besleyiciliği yanında, medyaya yansıyan spekülatif söylemler hakkında da bilinçlendirilmesi önem taşımaktadır.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) ülkemiz beyaz et sektörünün sorunlarını tartışmak, bilimsel yenilikleri ve teknolojileri öğrenmek, öğretmek, paylaşmak amacıyla bilim insanları, kamu temsilcileri, sanayiciler, teknik elemanlar ve tüketiciler dahil tüm paydaşları bilimsel bir toplantıda bir araya getirmenin sorumluluğu ve bilinciyle uluslararası kongre faaliyetini görev olarak üstlenmiştir. Zira ülkemizde sadece beyaz et konusuna odaklanmış üst seviyede başka bir organizasyon yoktur. Yukarıda ifade edilen paydaşları bir araya toplayarak bilgi birikimini artırmak, sorunların çözümüne yönelik fikirler üretmek, stratejiler planlamak, beyaz et sektörünü tanıtmak ve gelişmeleri takip etmek üzere sektörümüzü ele alacak nitelikli bir toplantı yararlı olacaktır.

Bu amaçla konusunda uzman yerli ve yabancı bilim insanları, ilgili sektör paydaşlarının katılımlarının sağlanacağı kongrede, beyaz et sektörü üretimden tüketime kadar bütün yönleriyle ele alınmaya çalışılacaktır. Ülkemiz ve sektörümüze katkı sağlayacağına inandığımız, iki yılda bir yapılacak olan Uluslararası Beyaz Et Kongresine; tüm sektör temsilcilerini, bilim insanlarını, kamu temsilcilerini, sivil toplum örgütlerini, sektörümüze hizmet verenleri ve tüketiciler dahil ilgili tarafları davet etmekten büyük mutluluk duyarız.

Saygılarımızla

Zuhal DAŞTAN
Besd-Bir Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Necmettin CEYLAN
Kongre Başkanı

Geri