12. Dünya Talasemi Kongresi &
  14. Talasemi Hasta ve Aileleri Kongresi
 
 
  12th International Conference on Thalassaemia and the Haemoglobinopathies & 14th TIF International Conference for Patients and Parents
  Antalya / Kundu
  11-14.MAYIS,2011
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Antalya / Kundu
TARİH   11-14.MAYIS.2011
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Uluslararası Talasemi Federasyonu
-Türkiye Talasemi Federasyonu

ETKİNLİK MERKEZİ   -WOW Topkapı Palace Otel
-WOW Kremlin Palace Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Interium Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://tif2011.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Katılımcılar,

Türkiye Talasemi Federasyonu adına, Mayıs 2011'de gerçekleştirilecek olan, 12. Dünya Talasemi Kongresi ve 14. Talasemi Hasta ve Aileleri Kongresi'nde sizleri Antalya'da konuk etmekten onur duyacağız.

Ülkemizde 2000 yılından itibaren Talasemi ve Hemoglobinopatiler alanında çok önemli adımlar atıldı. 1993 yılında yayınlanan Talasemi Mücadele Kanunu takiben dört talasemi merkezi kuruldu, 2002 yılında yönetmelik sonrası, 8 Mayıs 2003 tarihinde, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Talasemi Konseyi tarafından talaseminin yoğun olduğu 33 ilde "Hemoglobinopati Kontrol Programı" başlatıldı, talasemi merkezleri kuruldu, evlilik öncesi talasemi testleri zorunlu olmaya başladı. 2003 yılında evlenen çiftlerin yüzde 30'u taranır iken, 2008 yılında yüzde 80'i taranmaya başladı, yeni talasemili hasta doğumu yüzde 80 azaldı.

2000 yılından beri hastalara yönelik iki yılda bir Uluslararası Talasemi Yaz Okulları, her yıl Ulusal Talasemi Gençlik Kampları düzenlenmektedir. Talasemili hastaların tanı ve takibi içinde 33 ilde merkezler kuruldu, hastaların transfüzyon ve şelasyon işlemleri devlet tarafından ücretsiz karşılanmaktadır.

2005 yılında, daha önce kurulmuş olan Ulusal Hemoglobinopati Konseyi yerine, Talasemi Federasyonu kurularak, ülkemizde bulunan 19 talasemi derneğini bir çatı altında toplamıştır. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile talaseminin önlenmesi konusunda, hastaların transfüzyonları konusunda Türk Kızılay Derneği ile işbirliğini sürdürmektedir. Türkiye Talasemi Federasyonu 2006 yılında da Dünya Talasemi Federasyonuna üye olmuştur.

Ülkemiz Avrupa'yı Asya'ya birleştiren bir köprü olarak, 2011 yılında Dünya Talasemi Kongresinde tüm talasemilileri birleştirecek bir köprü görevini yapacaktır, talasemililerin geleceği için bir adım daha atılacaktır.

2011 Dünya Talasemi Kongresi, Akdeniz kıyısında yer alan Türk Rivierası olarak bilinen Turizm Başkenti, tarihi, doğası ve kültürü ile Dünya kenti olan Antalya'da düzenlenecektir. Kongre süresince Antalya tarihi ve doğal güzelliklerini görme, deniz ve güneşinden yararlanma olanakları bulacaksınız.

Kongrede son yenilikleri içeren zengin bilimsel programlar yanında sosyal programlarda çok zengin olacaktır. Otelde düzenlenecek sosyal programlar ve eğlenceler yanında, şehir içinde de sosyal programlar olacaktır.

Hasta ve aile programlarında ülkelerden gelen kişi sayısı yetmişi geçerse o ülkenin dilinde simültane tercüme yapılacaktır. Kongre dili İngilizce olduğu için, ülkelerden gelecek hasta sayısına göre, Türkçe, Yunanca, İtalyanca, Rusça, Arapça dillerinde tercüme yapılacaktır.

Ülkemizin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini görme fırsatı için Kongre öncesi ve sonrası turlar düzenlenecektir.

Kongrede mesajımız "Talasemide daha ileriye adımlar" olduğundan, bu kongrenin hastaları, aileleri, talasemi konusunda çalışan teknisyen, hemşire, hekim ve bilim adamlarını bir adım daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz.

Sizleri Türkiye'ye ve Antalya'ya dört gözle bekliyoruz.

Duran Canatan
Düzenleme Komitesi Başkanı
Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı

Geri