10. Türkiye Eczacılık Kongresi
 
  
  Ankara
  30.EYLÜL-3.EKİM,2010
     
KATEGORİ  
Eczacılık
YER   Ankara
TARİH   30.EYLÜL-3.EKİM.2010
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türk Eczacıları Birliği
ETKİNLİK MERKEZİ   Rixos Grand Ankara Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.eczacilikkongresi.com
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Eczacılık mesleğinin her türlü uygulama alanında çalışanların ve gelecekte meslektaşlarımız olacak eczacılık öğrencilerinin bir araya gelmeleri ve farklı eczacılık uygulamaları konusunda fikir alışverişinde bulunabilmeleri için platformlar yaratmak, var olan platformlara katkı sunmak meslek örgütümüzün en önemli işlevlerinden bir tanesi. Bu nedenle, her yıl fuarlar, kongreler ve toplantılarda buluşuyor; mesleğimizdeki bilimsel gelişmeleri, sorunlarımızı, geleceğimizi, bakış açılarımızı konuşuyoruz.

Eczacılık mesleği sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde köklü dönüşümler geçiriyor. Bu köklü değişikliklerin merkezinde, eczacının sağlık alanındaki rolünün artması, işlevlerinin çeşitlenmesi bulunmak durumunda. Değişimin yönünü eczacılık mesleği, dolayısıyla da sağlık hakkı lehine çevirmek, ivmesini hızlandırmak için ortak bir akıl yaratacağımız, bilimselliğe dayanan platformlara bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Yıllardır savunduğumuz ilaç merkezli eczacılık anlayışından hasta merkezli eczacılık anlayışına geçişin dinamiklerini sorgulamak ve mesleğimiz için bir gelecek vizyonu çizmek zorundayız. Aynı zamanda dünyada en hızlı gelişen bilgi alanı olan ilaç ve eczacılık alanında yeni gelişmeleri takip etmek, hastalarımıza karşı da sorumluluğumuz.

Bu yıl onuncusu düzenlenecek olan Türkiye Eczacılık Kongresi’nin ana temasını da bütün bu nedenlerle “Gelecek” olarak belirledik. Sağlığın, sağlık mesleklerinin, eczacılığın ve Türkiye’nin geleceğini hep beraber konuşacağız. Gelecek gelmeden önce, geleceğe göre bir hazırlık yapmalıyız ki, geldiğinde onu güleryüzle karşılayabilelim.

Bizler, “Geleceğimizi Tartışmaya Gelecek misiniz?” çağrısıyla yola çıktık. Eczacılık mesleğinin her alanında çalışan meslektaşlarımızı mesleğimizi, geleceğimizi tartışmaya davet ediyoruz. İlaç ve eczacılık alanındaki tüm diğer paydaşlarımızın da bu çağrıyı destekleyeceklerine ve katkı sunacaklarına gönülden inanıyoruz.

Çünkü biliyoruz ki, güneşin doğuşunu görebilenler, gece karanlıkta yola çıkanlardır.

10 uncu Türkiye Eczacılık Kongresi’nde buluşabilmek ve gelecek vizyonumuzu hep birlikte
konuşabilmek dileğiyle…

Ecz. Erdoğan ÇOLAK
Kongre Başkanı

Geri