OPTIMA 2010 "13. Akdeniz Bölgesi Bitki Sistematikçileri Birliği Kongresi"
 
  13rd Congress of Organization for the Phyto-Taxonomic Investigation of the Mediterranean Area
  Antalya / Belek
  22-26.MART,2010
     
KATEGORİ  
Biyoloji
YER   Antalya / Belek
TARİH   22-26.MART.2010
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Flora Araştırmaları Derneği
-Akdeniz Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Maritim Pine Beach Resort Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   FTS Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.flora2010.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sevgili Meslektaşlarım,

Flora Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu adına sizi 22 - 26 Mart 2010 tarihlerinde Antalya'da organize edilecek olan OPTIMA kongresine davet etmekten onur duyarım. Bu kongre Flora Araştırmaları Derneği ve bölgenin değerli bir bilimsel kurumu olan Akdeniz Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir.

Bilindiği gibi kısa adı OPTIMA olan Akdeniz Bölgesi Bitki Sistematikçileri Birliği, Akdeniz etrafında yer alan ve bu yöre ile ilgilenen diğer ülkelerdeki bitki sistematikçilerinin buluşmaları, bu bölgenin bitki çeşitliliği hakkındaki görüşlerini paylaşmaları için üç yılda bir Akdeniz’in farklı bir şehrinde kongreler düzenlenmektedir.. Türkiye'deki bir önceki OPTIMA kongresi 1986 yılında İstanbul'da gerçekleştirilmişti.

Bu kongrelere yaklaşık 300 - 400 bitki bilimci katılmakta ve her biri konusunda uzman bir botanikçi tarafından organize edilen 12 farklı bir konu (Sempozyum) hakkında bildirileri sunulmaktadır. Bu sempozyumlardan 2 sinin ev sahibi ülke hakkında olması geleneksel hale gelmiştir. Kongreye ancak poster bildiri sunulabilmektedir.

Geçtiğimiz 30 yılda Türkiye Bitki Bilimi alanında kayda değer bir ilerleme kaydetmiştir ve Türkiye'deki üniversitelerde çok sayıda deneyimli ve genç botanikçiler yetişmiş bulunmaktadır. Ancak Türk ve yabancı bilim insanları arasındaki iletişim ve etkileşim eksikliği büyük bir engel olarak görülmektedir. Bu nedenle bu kongre bilim insanlarının birbirleriyle tanışmaları ve etkileşime girmeleri için bir fırsat olacaktır.

Kongre, Türkiye'nin Güneyindeki Antalya'nın Belek bölgesindeki bir otelde gerçekleştirilecektir. Kongre sırasında ilk bahar bitki örtüsünün, özellikle de yüksek yaylalardaki Abies cilicica ve geofitlerin gözlenmesi için kongre merkezi yakınındaki Toros dağlarına yapılacak olan 1 günlük gezi de yer alacaktır. Bunların yanında, kongre sonrası geziler sırasında katılımcılar Cedrus libani ve Cupressus sempervirens vb. gibi bölgesel bitki toplulukları ile Antalya'nın diğer tarihi alanlarını ziyaret etme fırsatları bulacaktır. Bu kongre, genç botanikçilerimize yerli ve özellikle yabancı meslektaşları ile sıkı ilişki kurma yanında, Akdeniz bölgemizin kültürel ve tarihi zenginlikleri ile birlikte doğal güzelliklerinin de izlenmesi fırsatını da sunacaktır.


Flora Araştırmaları Derneği Adına
Tuna Ekim
Başkan

Geri