6. Ulusal PDR Öğrencileri Kongresi
 
  
  Bursa
  17-19.TEMMUZ,2009
     
KATEGORİ  
Öğrenci Kongreleri
YER   Bursa
TARİH   17-19.TEMMUZ.2009
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Uludağ Üniversitesi PDR Topluluğu

ETKİNLİK MERKEZİ   Uludağ Üniversitesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.pdrkongresi09.com
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sevgili arkadaşlar,
Bizim olan, beraberliğimizi her anında yaşadığımız yılın o üç günü gelmek üzere… Her psikolojik danışman adayı kendilerini ifade edebildikleri ve kendileri gibi olan paydaşlarını daha iyi tanıyabildikleri bu buluşmayı sabırsızlıkla bekliyor. Elbette ki bu sabırsızlık ve enerji hali bizlerde de mevcut. Fakat bizlerde öyle iki duygu var ki, şüphesiz bu sorumluluğu alan her gruptaki duygularla aynı. Gerginlik ve yorgunluk. Onun için bu bağlamda, olabilecek eksikliklerimiz ve yanlışlarımız için şahsım ve arkadaşlarım adına şimdiden affınıza sığınıyorum. Aslında bu bir peşinen günah çıkartmadan ziyade kongremizin mutfağındaki koşuşturmadan doğabilecek her türlü aksaklığı kabul etmek ve bu geleneği yeni yüzlere taşıyacak olan arkadaşlarımıza kendimizce destek olmaktır. Umuyorum ki ilerleyen kongrelerimizde eksilerimiz artı olur ve tartışamadıklarımız tartışılır.
Yaptığımız işin bir başka boyutu daha var. Daha doğrusu hepimizin eksikliği. Maalesef genel itibariyle birlikteliğimiz ve paylaşımlarımız sadece senenin üç günüyle sınırlı kalıyor. Belirli kişi ve çevreler, olanca güçleriyle alanımızı bir adım daha ileriye götürmeye ve daraltılmak istenen haklarımızı savunmaya çalışıyorlar. Yapılanlardan ne yazık ki bihaberiz, ya nasıl olsa birileri bizim için bu işleri takip ediyor diyoruz ya da mesleğimizden çok çok önemli öyle işlerimiz ve zevklerimiz var ki dönüp bakmaya tenezzül bile etmiyoruz. Uğraşlarıyla bir şeyler üretmeye ve paylaşmaya çalışan arkadaşlarımızı elbette ki tenzih ediyorum. Fakat tüm psikolojik danışmanlar ve psikolojik danışman adayları bu konuda ciddi bir muhasebe yapmak zorundadır. Şu anki durumumuz bunu gerektirmektedir. Bilgi ve birikimlerimizi alanımızın gelişmesi ve tanınması ve gelecek arkadaşlarımızın daha sağlıklı işler yapabilmesi adına birbirimize aşılamalı, mesleki anlamda daha sağlam bir yapılanma için elimizi taşın altına sokmalıyız. Bunun için okullarımızda bulunan pdr toplulukları, belli şehirlerde aktif durumdaki şubelerimiz ve genel merkezimizle iletişim halinde olup, destek sağlayabiliriz. Pdr topluluğu bulunmayan okullarımız ise, belli bir oluşumun sağlanması için harekete geçmelidirler. Hatta sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle işbirliği yaparak sosyal sorumluk projelerine katılıp, halka yönelik eğitimler ve konferanslar programlayarak, alanın tanınmışlığı ve gücü arttırılabilir. Elbette ki bize ve bizim olana dair her şey tartıştıkça ve paylaştıkça çoğalacak ve netleşecektir.
Amacımız bir adım daha ileriye gidebilmek ve dostluğumuzu daha kalıcı hale getirebilmektir. Biz oldukça kimse bizim olanı işgal edemeyecek ve dağıtamayacaktır. Tüm arkadaşlarımızı bu konuda hassasiyete ve sorumluluğa davet ediyorum.
Ayrıca hiçbir zaman desteklerini bizlerden esirgemeyen Derneğimizin Başkanı Sayın Tuncay Ergene’ye, Sayın Binnur Yeşilyaprak’a, Eğitim Fakültesi dekanı Sayın Murat Altun'a, Sayın Şermin Külahoğlu’na ve kongrenin hazırlanmasında özveriyle çalışan değerli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Temmuzda Bursa’da buluşmak dileğiyle…


Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı
Anıl KELEŞ

Geri