ICEA 2009 "2. Uluslararası Avrasya Arkeoloji Kongresi"
 
 
  2nd International Congress of Eurasian Archaelogy
  Kars / Sarıkamış
  13-18.NİSAN,2009
     
KATEGORİ  
Arkeoloji
YER   Kars / Sarıkamış
TARİH   13-18.NİSAN.2009
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Dokuz Eylül Üniversitesi
-Anadolu ve Avrasya Enstitüsü (AAE)
-Kafkasya-Orta Asya Arkeoloji Araştırmaları Merkezi (KAM)

ETKİNLİK MERKEZİ   Sarıkamış Toprak Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://www.icea2009.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Saygıdeğer Meslektaşlarım,
Değerli Arkadaşlarım,
Sevgili Öğrenciler,

Dünyanın saygın Avrasyacı bilim insanlarının bir araya gelerek kurduklardı International Congress of Eurasian Archaeology, (ICEA) / Uluslararası Avrasya Arkeoloji Kongresi’nin ikincisini, bu kez yurdumuzun başka cennet köşelerinden birinde, güzel Kars’ımızın güzel Sarıkamış’ında toplamak üzere yola çıktığımızı bildirmekten, ICEA dönem başkanı olarak gurur ve sevinç duyuyorum.

Sizleri, pek de alışık olmadığınız ilginç bir yolculuğa, sırlarla dolu beş bin yıllık Doğu Anadolu-Kafkasya “ekspedisyonu”na davet ediyorum. Ama bu kez, gördüğünüz gibi, “deniz” kenarında değil. “Yayla” başında. Karasu’nun, Aras’ın can verdiği kültürlerin kaynağında.

Yolculuğumuzda farklı ellerden yol arkadaşlarımız olacak. Anadolu’dan, Kafkasya’nın güneyinden, kuzeyinden, tüm dünyadan. Farklı fikirleriyle onları yol boyunca, geleneksel Anadolu konukseverliği ile ağırlayacağız.

Keşif yolculuğumuzda, hep birlikte Doğu Anadolu ve Kafkasya Bronz Çağları Kültürlerini sorgulayacağız: Doğu Anadolu’nun yerli Karaz Kültürü’nü. “Yaban” kültürlerden binlerce yıl kendini sakınan, saklayan, koruyan ve sırf bu yüzden dampupi, yani “az medeni” diye Hitit’in diline düşen, içe dönük, sert ve tutucu mizaçlı Karaz Kültürünü. Ve onun özündeki Hurri etnosunu. “Dağlı” Urartu’ya kök, yıkıcı Hitit’e ruh, Yakın Doğuya mit olan. Doğu Anadolu’nun Asyalı Hurri’sini, hep birlikte bilim süzgecinden arıtacağız. Kafkasya’lı Maykop’u, Hocalı-Gedebey’i, Koban’ı, Kolhid’i. Ve diğerlerini. Bir büyük kongrenin, Doğu’da bir yalnız kasabada, bir yayla başında yapılıp yapılamayacağını, mumun da biraz yakın çevresine faydalı olup olamayacağını, birlikte yaşayacağız, göreceğiz.

Doğu Anadolu ve Kafkasya Bronz Çağları Kültürlerine ilgi duyan herkesi yapacağımız keşif yolculuğuna, Sarıkamış’a, sevgiyle davet ediyoruz. Yolu Doğu’ya çıkan ilgili kurum ve kişilerin ise, büyük kentleri bir kenara itip, “ille de bir Doğu Anadolu kasabası” diyerek şartları ve gelenekleri zorlayan Kongre tasarımcılarına, daha iyi bir organizasyon için, desteklerini bekliyoruz.

Dostça dileklerimle,

A. Semih Güneri
Kongre Başkan

Geri