14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu
  14th International Hisarli Ahmet Symposium
  Kütahya
  23-26.MAYIS,2024
     
KATEGORİ  
Kültür ve Sanat
YER   Kütahya
TARİH   23-26.MAYIS.2024
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Kütahya Güzel Sanatlar Derneği
-Çeşitli Üniversiteler

ETKİNLİK MERKEZİ   Hilton Garden Inn Otel, Kütahya
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   hisarliahmet.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Amaç ve Kapsam

14. Uluslararası Sempozyum, vefatının 40. yılında Hisarlı Ahmet’i bu kez halk müziği mirasının organik olarak bağlı bulunduğu Hafıza, Mekân ve Müzik teması ile anıyor.

Kütahya’nın kültürel sembolü Hisarlı Ahmet’in, yöresine ait türküleri özgün üsluplarıyla yorumlaması ve canlılığını koruyan bölgesel gelenekleri özüne sadık kalarak aktarması, onu hafıza ve mekân kavramları ile doğrudan ilişkilendiriyor.

Birçok faklı bağlam ve perspektiflerde ele alınabilen hafıza ve mekân kavramları tarih boyunca insanın dünyayı anlama, yorumlama ve onunla etkileşime girme gayretinde şekillendirici olmuştur. Ancak Endüstri 5.0 ile bilgiyi saklama ve iletme koşullarından, sanal ortamların belirlediği mekânsal algılara kadar hafıza ve mekân kavramlarına ait tüm sınırlar sürekli bir değişim sürecine girmiştir. Yaşadığımız dönem Zygmunt Bauman’ın iyi tanımlanmış yapılar ve istikrarlı sosyal kurumlarla karakterize ettiği katı dünyayı takip eden ve akışkan modernite olarak tanımladığı; değişim, belirsizlik ve istikrarsızlık ile işaretli.

İnsan ve toplum odaklı olma geleneğini sürdüren, 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu, tüm akademisyenleri insan hayatının bu akışkan dünyasında müziğin ve müzisyenlerin içinde bulundukları çağ ile etkileşimini ve ona uyum sağlama çabalarını, hafıza ve mekânın engin kavramları içinde araştırmaya davet etmekten onur duyar.

Geri