3. Uluslararası Sanat Sempozyumu
  3rd International Art Symposium
  Kocaeli / Darıca / ONLINE
  13-17.MAYIS,2024
     
KATEGORİ  
Sanat
YER   Kocaeli / Darıca / ONLINE
TARİH   13-17.MAYIS.2024
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Balyanoz Gençlik Kampı, Darıca
/ ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   gsf.kocaeli.edu.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Amaç
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Sanat Sempozyumu’nun (IARTSYMP: International Art Symposium) üçüncüsü 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sempozyumun temel teması “Küreselleşme ve Sanat” olarak belirlenmiştir.

Sempozyum, farklı disiplinlerden ulusal ve uluslararası sanatçı, akademisyen ve tasarımcılara açıktır. Etkinlik, disiplinlerarası yaklaşımla bilimsel ve sanatsal bir açılım ortaya koymayı hedeflemektedir. Küreselleşme, sanat ve sanat eğitimi, küreselleşmenin sanata ve eğitimine etkileri, halk sanatı, sanat psikolojisi, kamusal alanda sanat, kent hafızası, sanat üretimleri ve gösterimlerinde karşılaşılan sorunları, akademik alanda üretilen çalışmaları ortaya koyma, yeni çözüm önerileri geliştirebilme ve tartışabilme amacını taşımaktadır. Etkinlik, yüz yüze ve çevrimiçi olarak Microsoft Teams platformu üzerinde gerçekleştirilecektir.

Kapsam
Sempozyum kapsamında güzel sanatlar, sanat eğitimi, tasarım ve ilgili araştırma alanları ve bu alanların bilim dallarındaki çalışmalar kabul edilecektir. Sempozyumda yapılacak sunum ve görüşlerden elde edilecek sonuçlarla sanat ve bilim çerçevesinde ulusal ve uluslararası alanda yeni araştırma ve tartışmaların disiplinlerarası çalışma olanaklarını buluşturmayı umut etmekteyiz. Bu kapsamda katılımcılar, sanatın çeşitli alanlarındaki kuramsal veya uygulamalı çalışmalarını, sözlü veya poster bildiri olarak sunabilir ve/veya sempozyum sergilerine eserleriyle katılabilirler. Tam metin bildirileri, e-kitap olarak basılacak ve yayınlanacaktır.

Geri