7. Nörolojik Hastalıklarda Uyku Bozuklukları Çalıştayı
  
  Ankara
  20-20.NİSAN,2024
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Ankara
TARİH   20-20.NİSAN.2024
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türk Nöroloji Derneği Uyku Tıbbı Çalışma Grubu

ETKİNLİK MERKEZİ   Ankara City Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   *REKLAM VERİNİZ! info@kongremerkezi.net
ETKİNLİK WEB SAYFASI   uykutibbi.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Türk Nöroloji Derneği’nin Saygıdeğer Üyeleri,

Türk Nöroloji Derneği Uyku Tıbbı Çalışma Grubu olarak sizleri 20 Nisan 2024’te Ankara City Otel’de yapmayı planladığımız ‘VII. Nörolojik Hastalıklarda Uyku Bozuklukları Çalıştayı’mıza davet etmekten büyük mutluluk duymaktayız.

Bu yıl çalıştayımızın ana temasını, nörolojik hastalıklar için risk oluşturan, eşlik edebilen ve prognozu etkileyen ‘Uyku-İlişkili Solunum Bozuklukları’ olarak belirledik. İlgi alanı nörolojinin hangi hastalığı olursa olsun uyku şikayetlerini ve özellikle uykuda solunumla ilgili şikayetleri sorgulamanın ve tedavi etmenin, hem hastalığın seyrine hem de hastanın yaşam kalitesine yapacağı pozitif etkiler hakkında nörologlar arasında farkındalık oluşturmak istedik.

Çalıştayımızın sabahki oturumlarında; uyku apnesi hastasının endotip ve fenotipleri, tedavi yaklaşımları ve tedavide kullanılan PAP dışı tedaviler ve PAP cihazlarının özellikleri anlatılacaktır. Öğleden sonraki oturumlarda nöromuskuler hastalıklar, inme ve nörodejeneratif hastalıklardaki uyku-ilişkili solunum bozukluğu paternleri, prognoza etkileri ve tedavi yönetiminin nasıl yapılacağı anlatılacaktır. Ayrıca bu yıl ilk defa çalıştayımızda sözel bildiri oturumu yapılacaktır. Uykunun tüm alanları ile ilgili sözel bildirilerinizi bekleriz.

‘Uyku-İlişkili Solunum Bozuklukları’ toplumda oldukça sık görülen, nörolojik hastalıklara sıklıkla eşlik eden ve varsa hastalığın seyrini olumsuz yönde etkileyen bozukluklardır. Bu konular hakkında bilgi verirken, tanı ve tedavisindeki güncel gelişmeleri de sizlere aktaracağımız çalıştayımızda siz değerli meslektaşlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Türk Nöroloji Derneği
Uyku Tıbbı Çalışma Grubu adına
Prof. Dr. Sevda İsmailoğulları

Geri