Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Sempozyumu
  
  İstanbul
  19-20.NİSAN,2024
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   İstanbul
TARİH   19-20.NİSAN.2024
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Biruni Üniversitesi
-Nutrigenetik ve Epigenetik Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Biruni Üniversitesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   *REKLAM VERİNİZ! info@kongremerkezi.net
ETKİNLİK WEB SAYFASI   saglikliyasamvebeslenme.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri 19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan "Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Sempozyumu"na davet etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu önemli etkinlik, Biruni Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olup, sağlıklı yaşam ve beslenme konularında güncel bilgilerin paylaşılacağı bir platform sunacaktır.
Sempozyum kapsamında öne çıkan konulardan biri olan Epigenetik ve Nutrigenetik faktörler, sağlıklı yaşam ve beslenme alanında önemli birer araştırma alanı olup, bu konuda uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşecek olan oturumlarla detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Dünyada alerji, otoimmun hastalıklar kardiyovasküler hastalıklar, hipertansiyon, diyabet, solunum yolu hastalıkları, demans ve kanser gibi bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların sayısı her geçen gün artmakla beraber bu hastalıkların tedavisi için kullanılması günümüzde kaçınılmaz olan, kişiselleştirilmiş tıp hizmetleri yeterli düzeye değildir. Bununla birlikte sağlıklı yaşamın devam ettirilebilmesi ve korunmasında genetiğinize uygun beslenme ve yaşam tarzını içeren kişiselleştirilmiş yaklaşımın önemi artık bilinmektedir. DNA kaderin değil sloganıyla başlayan epigenetik yaklaşımların anlaşılması ile beslenme ve insan genetiği ilişkisi çevresel faktörlerle birleşince, eskiden ailesel yatkınlık diye belirttiğimiz alerjik hastalıklar, kalp hastalıkları, otoimmun hastalıklar, ve kanserin aslında kaderimiz olmadığı görülmüştür ayrıca, genetik yatkınlıkla birlikte epigenetiğin de kronik hastalıklarda ortaya çıkmasındaki önemi anlaşılmıştır.

Bu konularda vitamin ve besin desteklerinin de yaşamımıza direkt önemi ile ilgili konuları katılımcılarımız ile paylaşmayı düşünüyoruz.

Sizleri, bu değerli etkinlikte aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz. Katılımınız, sempozyumu daha da zenginleştirecek ve paylaşılan bilgilerin geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlayacaktır.

Doç. Dr. Gülsen Meral
Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı
Nutrigenetik ve Epigenetik Derneği Başkanı

Geri