5. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu - IMS 2024
  5th International Media Studies Symposium
  Antalya / ONLINE
  29-31.MAYIS,2024
     
KATEGORİ  
İletişim
YER   Antalya / ONLINE
TARİH   29-31.MAYIS.2024
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi /
ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   ims.akdeniz.edu.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Araştırmacılar,

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, 29-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşmesi planlanan 5. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu'nu duyurmaktan mutluluk duyuyor. Gelişen küresel manzaraya yanıt olarak sempozyum, hem çevrimiçi hem de yüz yüze katılıma olanak tanıyan hibrit bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Teknolojide benzeri görülmemiş gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen 5. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu, akademisyenleri, araştırmacıları ve profesyonelleri "Yapay Zeka Çağında Geleceğin İletişimi"nin dinamik bir şekilde araştırılmasına katkıda bulunmaya davet ediyor. Bu tema, yapay zekânın (AI) iletişim bilimlerindeki çeşitli disiplinlerde oynadığı dönüştürücü rolün kabulüne dayanmaktadır.

Yapay zekâ teknolojilerinin ortaya çıkışı, medya içeriğini oluşturma, tüketme ve analiz etme biçimimizi önemli ölçüde etkiledi. Bazı akademisyenlerin (Biswal ve Gouda; 2020; Moran ve Shaikh, 2022; Noain-Sánchez, 2022) vurguladığı gibi, yapay zekânın haber odalarına entegrasyonu, gazetecilik uygulamalarının ve editoryal karar alma süreçlerinin yeniden değerlendirilmesine yol açtı. Benzer şekilde, son yayınlar (Azevedo, 2018; Flores Vivar, 2019; García-Marín, Elías, & Soengas-Pérez, 2022; Moon, 2022; Johnson, 2023; Larraz, 2023) yapay zekanın bilgi doğrulama prosedürlerinin doğruluğunu ve verimliliğini artırmadaki derin etkisini araştırıyor.

Reklamcılık alanında mevcut çalışmalar (Eaton, 2020; Rathore, 2020; Rodgers & Nguyen, 2022; Chuan, Tsai & Yang, 2023; Ip, 2023), reklam içeriğinin hazırlanmasında yapay zekâ kullanımıyla ilgili etik hususlara ışık tutuyor. Yapay zekâ teknolojilerinin ortaya çıkardığı yaratıcı zorlukların üstesinden gelmede etik çerçevelerin öneminin altını çiziyor.

Mevcut çalışmaların (Li, 2021; Wan & Ren, 2021; Anantrasirichai & Bull, 2022; Momot, 2022; Das, 2023; Song, Wang, Wang & Yip, 2023) da gösterdiği gibi, sinema ortamı yapay zekânın dönüştürücü etkisinden muaf değil. Bu makaleler, yapay zekânın film yapımında, özellikle de yenilikçi post prodüksiyon teknikleri ve özel efektler yoluyla görsel hikâye anlatımının yeniden şekillendirilmesindeki uygulamalarını araştırıyor.

Yapay zekânın iletişimdeki toplumsal etkileri bazıları tarafından derinlemesine araştırılıyor (Tomašev ve diğerleri, 2020; Yu, 2020; Bragazzi ve diğerleri, 2023; Shams, Zowghi ve Bano, 2023). İlgili literatür, kapsayıcılık ve erişilebilirlik hususlarına duyulan ihtiyacı vurgulayarak yapay zekâ entegrasyonunun potansiyel sosyal sonuçlarını tartışıyor.

Bu çerçevede sempozyum, yapay zekâ ile iletişim bilimleri arasındaki karmaşık ilişkiyi daha derinlemesine incelemeyi amaçlıyor. Yapay Zekâ Çağında Geleceğin İletişimi hakkında incelikli bir anlayış geliştirerek, bunların ve diğer önemli araştırma makalelerinin sağladığı içgörüleri temel alan ve genişleten başvuruları teşvik ediyoruz.

Heyecan verici bir fikir alışverişi, işbirliği ve Yapay Zeka Çağında İletişimin Geleceğini keşfetmek için Antalya'da bize katılın. Bu dinamik sempozyuma değerli katkılarınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla,

IMS2024 Yürütme ve Düzenleme Kurulu
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi

Geri