7. Uluslararası Biyosidal Kongresi
  7th International Biocidal Congress
  Antalya / Kemer
  13-17.KASIM,2024
     
KATEGORİ  
Biyoloji
YER   Antalya / Kemer
TARİH   13-17.KASIM.2024
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Biyosidal İş ve Çevre Sağlığı Derneği
-Ankara Ufuk Üniversitesi
-Çukurova Üniversitesi
-Ege Üniversitesi
-İstanbul Bilgi Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Amara Luxury Resort Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   *REKLAM VERİNİZ! info@kongremerkezi.net
ETKİNLİK WEB SAYFASI   biyosidal2024.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Katılımcılar,

Çevre sağlığı, İklim değişikliği ve gezegen sağlığı gibi konuların büyük önem kazandığı günümüzde 7. Uluslararası Biyosidal Kongresi, “Gezegen sağlığı ve Biyosidaller” Teması çerçevesinde, Biyosidal İş ve Çevre Sağlığı Derneği, Ankara Ufuk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin iş birliği ile 13-17 Kasım 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecektir.

17-20 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen 6. Uluslararası Biyosidal Kongresi 18’i yurt dışından, 43’ü yurt içinden olmak üzere toplam 61 akademisyen ve konuşmacı başta olmak üzere, 370 kişinin katılımı ile başarı ile tamamlanmıştır. Kongremizde 10 oturum, 3 panel, 2 çalıştay gerçekleştirilmiş, 13 sözel bildiri sunulmuş, 14 poster sergilenmiştir.

Çevreci yaklaşımların desteklenmesi, iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması ve güvenli biyosidal uygulamaları konularının desteklenmesi amaçları ile düzenlenen kongremizi Avrupa Kimyasallar Ajansı (ECHA) ve Avrupa Zararlı Yönetimi Dernekler Konfederasyonu (CEPA) gibi uluslararası arenada büyük rol oynayan kurum ve kuruluşlar desteklenmektedir. Bu yıl uluslararası katılımın daha da artmasını planladığımız kongremizde Aktif Madde İçeren ve İçermeyen Biyosidal Ürünler: Güncel Mevzuat ve Uygulamalar, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat ve Sonuçları, Biyosidal Endüstrisinin Bugünü ve Geleceği, Biyosidal Ürünler ve İklim Değişikliği, Biyosidal Ürünlerde Sürdürülebilirlik, Risk Değerlendirmesi, Risk Yönetimi, Çevre ve İnsan Sağlığı üzerine etkiler, Tek Sağlık Yaklaşımı ve Alternatif Uygulamalar gibi başlıca konular tartışılacaktır.

Bu konulara ek olarak biyosidal ürünlerin kullanımında başlıca paydaşlardan biri olan yerel yönetimlerin ve hastanelerin özelinde zararlı kontrolünde biyosidal ürün yönetmeliği, satın alma süreçleri, zararlı kontrolü uygulamalarında yaşanan sorun ve çözüm önerileri ve benzeri birçok konu, çalışan güvenliği gibi konularda, Üretici Firmalar, Kullanıcılar, Akademisyenler ve Çevre Sağlığı alanında çalışanlar ile birlikte ele alınacaktır. Diğer yandan kongre programımız içerisinde bu sene Türkiye ve Dünyada iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması amacı ile Biyosidaller özelinde “Sağlıklı Kentler ve Sağlıklı Belediyecilik” Çalıştayı düzenlenecek olup, birçok yerli ve yabancı belediyenin katılımı ile daha sağlıklı şehirler kapsamında işbirliklerinin arttırılması planlanmaktadır. Uluslararası arenada büyük rol oynayan ECHA ve CEPA gibi birçok kurum ve kuruluş desteklediği, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yetkili otoriteleri, üniversiteler, hastaneler, belediyeler, yurt içi ve yurt dışından sektör temsilcileri ile bu alanda çalışma yapan araştırmacıların katılacağı 13-17 Kasım 2024 tarihlerinde Antalya’ da gerçekleştirilecek olan 7. Uluslararası Biyosidal Kongresi ‘nde sizleri aramızda görmeyi umuyor, değerli katkı ve katılımlarınızı bekliyoruz.


Saygılarımızla,

Prof. Dr. Zeynep Aytül ÇAKMAK
Kongre Başkanı

Prof. Dr. Muhsin AKBABA
Dernek Başkanı

Geri