NAPOGS 2008 "Kuzey Arap Plakası Petrol ve Gaz Zirvesi"
 
  Northern Arabian Plate Oil & Gas Summit
  Antalya / Belek
  8-10.EKİM,2008
     
KATEGORİ  
Enerji
YER   Antalya / Belek
TARİH   8-10.EKİM.2008
DÜZENLEYEN KURULUŞ   TPJD -Türkiye Petrol Jeologları Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Maritim Pine Beach Resort Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Flap Tour
ETKİNLİK WEB SAYFASI   http://napogs2008.org
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Katılımcılar,

Ülkelerin kalkınmasında vazgeçilmez girdilerden biri olan enerjinin, özellikle de enerji türleri içinde en önemli paya sahip olan fosil yakıtların stratejik önemi sadece üretici ve tüketici ülkeler arasındaki ikili ilişkilerde değil, bu kaynakları paylaşan diğer bütün ülkelerin ulusal ekonomileri ve dış politikalarındaki yeri her geçen gün daha da artmaktadır. İspatlanmış 750 milyar varil petrol rezervine sahip Orta Doğu bölgesi, politik ve güvenlik risklerinin yüksek olmasına rağmen, dünyanın en düşük arama-üretim maliyetleri ve petrol fiyatlarındaki hızlı yükseliş ile uluslararası petrol şirketlerinin ilgi odağı haline gelmiştir.

Arap Kıtası Kuzey Kenarı Petrol ve Gaz Zirvesi (NAPOGS 2008), sektörde rol alan bürokrat, sektör temsilcileri ve akademisyenleri bir araya getirerek, politik, ekonomik, bilimsel çalışmaların
tartışılacağı, ulusal ve uluslararası petrol şirketlerinin işbirliği olanakları için uygun bir ortam sağlayarak, İran, Irak, Suriye ve Türkiye’de yatırım yapmayı arzulayan şirketler için önemli ve etkin bir platform oluşturmayı amaçlamaktadır.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda üst düzey delegeyi bir araya getirecek olan Zirve, İran, Irak, Suriye ve Türkiye’de faaliyet gösteren veya göstermeyi arzulayan arama, üretim, taşımacılık, servis, mühendislik ve danışmanlık firmalarına da geniş sergi alanında kendilerini tanıtma fırsatı verecektir. Bölgesel ortak risklerin ve fırsatların çağrılı uzman konuşmacılar tarafından ele alınıp tartışılacağı panel oturumlarının yanı sıra, katılımcı firmalar da upstream yatırım imkanları tanıtımlarını “Asset Expo” kapsamında yapabileceklerdir. Zirve sonrası kısa çalıştaylarda ise bu bölgeye ait sorunlar uzmanlar tarafından ele alınacak ve bir bilgi transferi sağlanacaktır.

Bu Zirve’nin amaçlarına ulaşması için sizleri 08-10 Ekim 2008 tarihleri arasında NAPOGS 2008’de görmekten şeref duyacağız. Türkiye’nin Akdeniz kıyısındaki incisi Antalya’da buluşmak dileğiyle.

Mehmet Uysal
Organizasyon Komitesi Başkanı
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdür


Geri