18. Romatoloji Uzmanlık Öğrencileri ve Uzmanları İçin Eğitim Kursu
  10. Romatolojide Yaklaşımlar ve Profesörler İle Yuvarlak Masa
  Toplantısı
  
  Antalya / Belek
  4-7.OCAK,2024
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Antalya / Belek
TARİH   4-7.OCAK.2024
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türkiye Romatoloji Derneği
ETKİNLİK MERKEZİ   Regnum Carya Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   *REKLAM VERİNİZ! info@kongremerkezi.net
ETKİNLİK WEB SAYFASI   fellowkursu.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli meslektaşlarımız,

Türkiye Romatoloji Derneği’nin sizler için düzenleyeceği ve 2024 yılının ilk toplantısı olma özelliğini taşıyacak olan “XVIII. Romatoloji Uzmanlık Öğrencileri ve Uzmanları İçin Eğitim Kursu ve X. Romatolojide Yaklaşımlar ve Profesörler İle Yuvarlak Masa Toplantısında” sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyacağız. Toplantımız 04-07 Ocak 2024 tarihlerinde Antalya’da Regnum Carya otelde yapılacaktır.

Kursumuzdaki temel amaçlarımızdan biri, romatoloji pratiğinde temel yapı taşlarından olan romatoloji hastasında anamnez ve fizik muayeneyi tüm uzmanlık öğrencileri için ortak anlaşılabilirlik ve uygulanabilirlik düzeyine getirmektir.

Yaptığımız işte tecrübe çok önemli. Tecrübelerimize en çok katkıda bulunanlar ise yaptığımız hatalardan edindiğimiz çıkarımlarımız oluyor. Bu nedenle kıdemli hocalarımızdan yıllar içerisinde karşılaştıkları ve sizlerin de bundan sonra karşılaşma ihtimali olduğunuz deneyimlerini bu sene konuşmak istiyoruz.

Kursun klasikleşen kısımlarından birisi de, günlük pratiğimizde farklı bölümlerle ortak takip ettiğimiz hastalıkların konuşulduğu oturumlar. Nöroloji, Göğüs hastalıkları, Oftalmoloji, Radyoloji ve diğer branşlarla beraber izlemek durumunda olduğumuz önemli bir hasta grubumuz söz konusu. Bu hastaları ilgili bölümlerin hocaları ile ortak oturumlarda tartışmak farklı branşların yaklaşımlarını anlamamızı sağlayacaktır.

Romatoloji uzmanı olan hekim sayımız giderek artıyor. Romatoloji uzmanlığı sonrası farklı çalışma ortamlarında sizleri neler bekleyebileceği aklınızda olan bir sorudur. Bu amaçla süreçleri yakın dönemlerde yaşayan farklı hastanelerde ve farklı pozisyonlarda çalışmak durumunda olan meslektaşlarımızdan sizler için bu süreci aydınlatacak bilgileri vermelerini isteyeceğiz.

Bu toplantıyı diğer toplantılardan ayrıştıran en önemli kısmı Profesörler ile yuvarlak masa oturumları. Her biri ilgili alanda çok kıymetli hocalarımızla bir yuvarlak bir masa etrafında oturarak, herhangi bir kısıtlama olmaksızın, sizlerin sorularıyla yönlendirmenizi istediğimiz bir konsept söz konusu olacak. Emin olun ki, bu özgür konuşma ortamında bulunmaktan sizler kadar katılımcı hocalarımız da büyük bir mutluluk duymaktadırlar. Farklı kliniklerde, farklı hocaların yanında çalışan hekimlerin elbette hastalara farklı yaklaşımlar olacaktır. Ancak bu farklılıkların ortak doğruda birleşmesi gerekiyor. Bu nedenle konusunda yetkin hocalarımızın yaklaşımlarını duymak sizlere günlük pratikte çok işe yarayacak ipuçları sağlayacaktır.

Fellow kursunu planlarken yaşadığımız heyecanın benzerini oturumlarda sizlerin gözünde de görmek en büyük moral desteğimiz. Ocak 2024’te görüşmek dileğiyle.

Prof. Dr. Timuçin Kaşifoğlu
Prof. Dr. Umut Kalyoncu
Prof. Dr. Cemal Bes

Geri