12. Türkiye EKMUD Bilimsel Kongresi - EKMUD 2024
  
  Antalya / Belek
  18-22.MAYIS,2024
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Antalya / Belek
TARİH   18-22.MAYIS.2024
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Susesi Otel Kongre Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ   *REKLAM VERİNİZ! info@kongremerkezi.net
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.ekmud2024.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarım,

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) tarafından düzenlenen 12. Türkiye EKMUD Kongresi 18-22 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya, Belek Susesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Hem dünya hem ülkemiz önce COVID pandemisi, takip eden süreçte dünyanın çeşitli yerlerinde ve farklı zamanlarında gerçekleşen yıkıcı afetler, deprem, sel ve yangın felaketleri, küresel ekonomik kriz ve kıtlık tehditleri ve maalesef ki geldiğimiz yüzyılda hala çözülemeyen sosyo-politik sorunlara bağlı savaşlar nedeni ile olağan dışı bir süreçten geçmektedir. Özellikle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan ve 11 ilimizde hissedilen, ancak tüm ülkeyi etkileyen deprem felaketinin yaraları halen sarılmaya devam etmekte ve etkisini uzun yıllar hem fiziksel hem ruhsal olarak devam ettirecek gibi görünmektedir. Hayata kaldığı yerden ve aynı şekilde devam etmek zor olsa da hayata tutunup onu iyileştirmenin sorumluluğu ile bizler çalışmaya devam etmekteyiz. Sonuçta bir yandan hastalarımızın takip ve tedavileri, diğer yandan genç meslektaşlarımızın eğitimini sürdürmemiz gerektiği bilinci ile hareket etmekteyiz...

Sürekli güncellenen bilimsel literatürü takip etmeye çalışırken bu savaş, afet ve göç dalgalarının enfeksiyon hastalıkları uzmanlarını karşı karşıya bıraktığı fekal-oral yolla bulaşan ya da solunumla bulaşan hastalıklar ile vektör ilişkili enfeksiyonlar ve zoonozlar, yeni epidemiler belki pandemi riskleri, erişkinlerde görülen çocukluk çağı hastalıkları salgınları, biyolojik silah kullanımı olasılıkları da bizlerin sorumluluğunu fazlasıyla artırmaktadır. “Tek sağlık” maalesef tehdit altındadır. Bu süreç, sık güncellenen literatür bilgileri eşliğinde kendi deneyimlerimizi paylaşmayı ve yüz yüze tartışmayı zorunlu hale getirmiştir. Kongrede düzenlenecek olan paneller, konferanslar ve olgu tartışmaları, uydu sempozyumları, sözlü ve poster bildirileri ile enfeksiyon hastalıklarına ait önemli konular, güncel bilgiler ışığında multidisipliner anlayışla tartışılacaktır. Kongremizde özellikle genç meslektaşlarımız için daha iyi tartışma ve akıllarındaki soruları sorma fırsatı yakalayacakları kurslar da düzenlenecektir.

Sosyal programın unutulduğunu düşünmeyin sakın! Kongreler bilimsel yenilenme yanında tanışma, dertleşme, hasret giderme ve beraber eğlenebilme gibi sosyal ihtiyaçlarımızın da giderildiği araçlardır. Bunun için müzik, dans, yarışma ve hayatımızı etkilediğini düşündüğümüz sosyal konularda söyleşiler ile kongremizi süsleyeceğiz. Hayatı yeterince ciddiye almak ve yeri geldiğinde eğlenmeyi bilebilmek bizleri hem iyi hekim hem de sosyal ve fiziksel açıdan sağlıklı insan yapacaktır. Sürprizlerimize hazırlıklı olmanızı öneriyoruz.

Bu arada, derneğimizin kuruluşundan beri gelenekselleşmiş olan ve sponsor bulamayan genç meslektaşlarımızı aramıza almayı ve bu şekilde güçlü uzmanlar haline getirmeyi amaçlayan burslarımızı bu sene de vereceğimizi hatırlatmak istiyorum. Kongremizde 50 kişiye yüz yüze katılım bursu olmak sağlanacaktır. Bildiri değerlendirme kurulumuz tarafından belirlenecek olan en iyi 3 sözlü bildiri ile en iyi 3 poster bildiriye para ödülü verilecek, ailesi tarafından karşılanmak üzere Prof. Dr. Hasan Salih Zeki Aksu en iyi bilimsel araştırma ödülü de sözlü bildiriler arasından seçilerek sahibini bulacaktır.

Kongremiz ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.ekmud2024.org adresinden ulaşabilirsiniz. Katılım ve katkılarınız ile kongremizi anlamlandıracağınızdan şüphemiz yok. Şahsım ve dernek yönetim kurulumuz adına sizleri kongremize davet ediyor, sağlık içinde buluşmayı diliyorum.


Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu
Türkiye EKMUD Yönetim Kurulu Başkanı

Geri