7. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi
  7th International Congress on Creation in the Light of Sciences
  Bitlis / ONLINE
  19-21.EKİM,2023
     
KATEGORİ  
Multidisipliner
YER   Bitlis / ONLINE
TARİH   19-21.EKİM.2023
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Bitlis Eren Üniversitesi
ETKİNLİK MERKEZİ   Bitlis Eren Üniversitesi / ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.beu.edu.tr/diger/kongre-sempozyum/vii-uluslararasi-bilimler-isiginda-yaratilis-kongresi
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Bilim İnsanları,

19-21 Ekim 2023 tarihlerinde Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi koordinatörlüğünde Bitlis'te gerçekleştirilecek VII. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’ne sizleri davet etmekten büyük bir mutluluk duymaktayız.

Günümüzde, tam bir bütünlük gösteren harika yapısı, düzeni ve olağanüstü sanat bütünlüğü olan evrenin yaşı, yani kâinatın yaratılışı bilinip hesap edilebilmekte, yüce bir Yaratıcı tarafından var edildiği bilimsel olarak da anlaşılmakta ve ortaya konmaktadır. Evrende, mikro sistemlerden ta makro âlemlere varıncaya kadar her yerde ilim ve sanat inceliği, uyum ve ahenk bütünlüğü daha ilk bakışta dikkat çekmektedir. Bu çerçevede varlık âlemini ve olayları tabiat ve tesadüfe bağlamayıp bilim ve disiplinler arası araştırmalar ışığında Allah’ın isim ve sıfatlarıyla açıklamak ve O’na nispet etmek en doğru yoldur. Kâinat ve olayları böyle yorumlayıp böyle anlayan çok sayıda bilim insanı bulunmaktadır.

İnsanın mahiyet ve yaratılış gayesini bilimsel gerçeklerle anlamak, bunları hayata geçirmek ve bu gerçeği geniş kitlelere ulaştırmak büyük önem arz etmektedir. Bu sorumluluk ise, en başta bilim insanlarına aittir. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongrelerinin öncelikli hedefleri arasında, bu konuda bilim camiasında farkındalık oluşturmaktır. Düşünce ufkuna katkı sağlamak ve ilmi veriler doğrultusunda yaratılış gerçeğini; evrenin ve insanın yaratıldığını merkeze alarak bilim insanları ve genç nesillere yeni bir bakış açısı ile sunmaktır. Bu amaçla seri halinde düzenlenen Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongrelerinin birincisi 30 Kasım - 2 Aralık 2017 yılında Harran Üniversitesi’nde, ikincisi 8–9 Kasım 2018 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Üçüncüsü Iğdır Üniversitesi ev sahipliğinde 24-26 Ekim 2019 yılında gerçekleştirildi. Dördüncü Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış kongresi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde 22-24 Ekim 2020 yılında pandemiden (Covid-19) dolayı çevirim içi gerçekleştirildi. Beşinci Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış kongresi de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde 21-23 Ekim 2021 yılında pandemiden (Covid-19) dolayı çevirim içi; altıncısı ise VI. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

VII. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, Bitlis Eren Üniversitesi’nin ev sahipliğinde İslami İlimler Fakültesi’nin koordinatörlüğünde siz değerli bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştirilecektir. Sizleri Bitlis'te ağırlamaktan ve aramızda görmekten onur duyacağız.
Saygılarımızla.

Prof. Dr. Yusuf SANCAK
Kongre Başkanı

Geri